Connect with us
Lovitură grea pentru Ionuț Gologan condamnat la moarte în Malaezia

Știri

Lovitură grea pentru Ionuț Gologan condamnat la moarte în Malaezia

Lovitură grea pentru românul Ionuț Gologan care a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia. Deși în 2020 Guvernul malaezian a decis abolirea pedepsei cu moartea, se pare că modificarea nu este valabilă pentru condamnații pentru trafic de droguri. Cel puțin asta scrie presa străină. Ionuț Gologan se află după gratii din 2012. Atunci el a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri.

Ce se întâmplă cu Ionuț Gologan – românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri

Din 2012, românul Ionuț Gologan așteaptă o sentință. El a fost judecat pentru trafic de droguri, iar acolo pedeapsa este moartea prin spânzurare. Lucrurile s-au tărăgănat până în prezent, spre disperarea familiei tânărului. O speranță a venit în 2017 când autoritățile malaeziene au decis blocarea administrativă a execuțiilor, în cazul condamnaților la moarte pentru trafic de droguri.

Ionuț Gologan a fost prins în iunie 2012, pe Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, cu 1,5 kg de metamfetamină în bagaje. La vremea aceea, tânărul lucra ca șofer part-time pentru o companie de transport din Germania.

Românul a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri. Timpul a trecut, iar în anul 2020, pedeapsa cu moartea a fost scoasă în afara legii în Malaezia, însă românul riscă o condamnare la închisoare pentru cel puțin 20 de ani, plus 10 lovituri de bici.

„Guvernul malaezian a decis abolirea pedepsei cu moartea. Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv. Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție”, a anunţat ministrul Comunicaţiilor Gobind Singh Deo.

Ionuț Gologan face parte dintr-o familie modestă, cu posibilități financiare limitate, care, chiar și așa, au încercat tot posibilul să-l aducă pe tânăr în România. Băiatul a fost crescut de către bunica sa care are 88 de ani și se teme că nu-l va mai vedea niciodată pe nepot.

„Îl așteptăm acasă, nu ne ajută nimeni. Pe omul bogat îl ajută toți, dar la omul sărac nici boii nu-i trag. Nu știm detalii despre Ionuț. Să îl aducă să-l vedem. Eu l-am crescut”, declara, în urmă cu ceva timp, bunica lui Ionuț Gologan, pentru romaniatv.net.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top