Connect with us
Ludovic Orban face un anunț despre reluarea slujbelor în biserici: în ce condiții vor putea participa enoriașii

Știri

Ludovic Orban face un anunț despre reluarea slujbelor în biserici: în ce condiții vor putea participa enoriașii

Premierul Ludovic Orban face declarații despre reluarea activităților în cadrul bisericilor. De asemenea, oferă informații despre modul în care ar putea merge cetățenii la lăcașurile de cult. Acesta a menționat că va face o evaluare a riscului epidemiologic legat de slujbele religioase, dar este probabil să aibă loc doar în aer liber.

Ludovic Orban face un anunț despre reluarea slujbelor în biserici: în ce condiții vor putea participa enoriașii

Premierul Ludovic Orban a vorbit joi despre opțiunea de a redeschide bisericile odată ce se vor relaxa restricțiile după 15 mai. Totuși a menționat că este foarte probabil ca oficierea slujbelor să se facă doar în aer liber respectând măsurile sanitare care includ purtarea măștilor de protecție.

Declarația lui Orban a inclus următoarele:

„Suntem în curs de evaluare pentru fiecare restricție pe care am impus-o, și aferent a fiecărei măsuri de relaxare a restricțiilor. Se face o evaluare a riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale.

În funcție de aceste evaluări luăm deciziile când se vor deschide activitățile. Deschiderea se va face gradual, relaxarea măsurilor de restricție va fi graduală, vom aștepta două săptămâni, practic vor fi etape de câte două săptămâni.

Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pentru fiecare măsură și continuăm în funcție de evoluția epidemiei.

Cel mai probabil, oficierea slujbelor nu se vor face în spații închise, ci în afara bisericilor, în curte. Oricum vine vara și ele se vor putea organiza în bune condiții în afara bisericilor. Sigur, în condițiile de respectare a distanței fizice sanitare, cu portul măștii și cu alte reguli care vor fi impuse.”

După 15 mai România va ieși din perioada de urgență decretată de președintele țării, Klaus Iohannis și vom intra în starea de alertă. Acest lucru înseamnă o relaxare a măsurilor de protecție, dar vom purta în continuare măștile de protecție în spațiile publice închise și în transportul public.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top