Connect with us
Ludovic Orban: „Nu vom aproba ieșirea în afara localităților”

Știri

Ludovic Orban: „Nu vom aproba ieșirea în afara localităților”

Ludovic Orban a declarat astăzi, 29 aprilie, că nu va aproba ieșirea în afara localităților după data de 15 mai. Premierul a mai precizat că se va face o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare, pentru a se stabili anumite tipuri de deplasări care ar putea fi permise după data la care expiră starea de urgență actuală.

Ludovic Orban: „Nu vom aproba ieșirea în afara localităților.”

Premierul Ludovic Orban a vorbit și despre concediile românilor din acest an și nu pare să aibă prea mari speranțe că după 15 mai cetățenii vor putea merge în concediu ca în anii precedenți. Totul depinde de evoluția epidemiologică spune Orban, așa cum a ținut să sublinieze și președintele Klaus Iohannis în conferința de presă pe care a susținut-o ieri la Palatul Cotroceni.

„Facem o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare pentru a putea stabili care sunt tipurile de deplasări în afara localității pe care le vom permite. În ceea ce privește sezonul turistic, e prematur să facem anunțul sau să luăm decizii.

Ne-am dori ca să existe posibilitatea reală ca oamenii să-și petreacă concediile în destinații de vacantă, dar nu se poate anunța acum cu certitudine dacă se va da drumul la activități. Asta va depinde de evoluția epidemiologică”, a spus Orban.

Ieri și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut un interviu la digi24 în care a vorbit despre relaxarea măsurilor restrictive. El a constat că românii deja simt nevoia unei relaxări, de aceea a ținut să precizeze că weekendul care urmează, 1-3 mai, va fi critic și va trebui gestionat foarte bine. Ministrul a confirmat și el faptul că restricțiilr vor fi ridicate gradual, cu precauții maxime, după data de 15 mai.

„Ne aşteptam la sfârşitul lunii aprilie, după sărbătorile pascale, la un vârf, vârful urmând să fie mai abrupt sau mai lin. Vorbeam de 10.000 – 12.000 de cazuri sau, dacă era mai abrupt, putând fi dus un pic după 1 mai şi cu un număr mai mare de cazuri, poate 15-20.000. Suntem în acel moment în care încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină, să spunem, în acest moment, cu un număr de cazuri crescând, dar în aşa-numit platou în fierăstrău. Avem o zi un număr mai mare, a doua zi un număr mai mic, iar un număr mai mare”, a explicat Nelu Tătaru ce înseamnă acest „platou în fierăstrău”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top