Connect with us
Nelu Tătaru a spus cum va gestiona "momentul 1 mai"

Știri

Nelu Tătaru a spus cum va gestiona „momentul 1 mai”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit într-un interviu pentru digi24 despre o perioadă critică pentru evoluția epidemiei de coronavirus din România, weekendul 1-3 mai. El a subliniat faptul că oamenii simt nevoia unei relaxări și există șanse mari caă multe persoane să ignore în weekendu care urmează restricțiile impuse de autorități și astfel să avem din nou o explozie a cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus.

Nelu Tătaru a spus cum va gestiona „momentul 1 mai”

România nu a atins încă vârful pandemiei de coronavirus, ci se află într-o pantă lină de „platou în fierăstrău”, după spusele ministrului Sănătății. Oamenii au respectat, în mare parte, măsurile restrictive impuse de sărbătorile pascale, însă acum se simte și mai intens nevoia unei relaxări în rândul populației. De aceea Nelu Tătaru se arată îngrijorat pentru felul în care vor evolua lucrurile după weekend-ul 1-3 mai.

„Ne aşteptam la sfârşitul lunii aprilie, după sărbătorile pascale, la un vârf, vârful urmând să fie mai abrupt sau mai lin. Vorbeam de 10.000 – 12.000 de cazuri sau, dacă era mai abrupt, putând fi dus un pic după 1 mai şi cu un număr mai mare de cazuri, poate 15-20.000. Suntem în acel moment în care încă mergem spre vârf, dar e o pantă lină, să spunem, în acest moment, cu un număr de cazuri crescând, dar în aşa-numit platou în fierăstrău. Avem o zi un număr mai mare, a doua zi un număr mai mic, iar un număr mai mare”, a explicat Nelu Tătaru ce înseamnă acest „platou în fierăstrău”.

Ministrul a mulțumit oamenilor pentru că au înțeles cât de important este să stea în case de Paște, însă îți face griji pentru weekend-ul care vine, mai ales că românii erau obișnuiți să petreacă în fiecare an de 1 mai.

„Suntem într-un moment în care este acea pantă lină, dar în schimb vin şi trei zile, 1, 2 şi 3 mai, după o perioadă în care lumea resimte nevoia unei relaxări, şi atunci trebuie gestionat foarte bine şi acest moment. Am fost în stare de urgenţă şi – până acum şi de sărbătorile pascale – populaţia, și îi mulţumesc pentru acest lucru, a respectat. Dar a fost şi o parte relativ mică a populaţiei care nu prea a respectat acest moment şi nerespectarea unei distanţări sociale, nerespectarea unei izolări voluntare la domiciliu, nesocotirea unei reguli din tot ce înseamnă situaţie de urgenţă poate duce la un focar în comunitate sau la exacerbarea unui focar pe care îl credeam în acel moment stins sau controlat”, a avertizat Nelu Tătaru.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top