Connect with us
MAI Anunță noi măsuri după incendiul de la ATI Piatra Neamț

Știri

MAI Anunță noi măsuri după incendiul de la ATI Piatra Neamț

MAI a anunțat astăzi noi măsuri, după tragicul incendiu care a avut loc sâmbătă seara la secția ATI Piatra Neamț. Comunicatul de presă a fost publicat imediat după ședința de la Ministerul Afacerilor Interne la care a participat și ministrul Marcel Vela.

Ministrul Marcel Vela a anunțat măsuri dure după incendiul de la ATI Piatra Neamț

O primă măsură este constituirea unor echipe speciale care vor asigura transportul probelor de la locul tragediei către Institutul Național de Criminalistică.

„Pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la fața locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamț la Institutul Național de Criminalistică” a transmis M.A.I.

Totodată, secretarul de stat Bogdan Despescu a fost desemnat să se ocupe de gestionarea activitățile care au loc în aceste zile la Piatra Neamț. El este responsabil de finalizarea cercetărilor într-un timp cât mai scurt.

„Totodată, s-a stabilit ca Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea activităților de la Piatra-Neamț și București, cu privire la finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp, să fie condus de către Secretarul de stat chestor-șef de poliție Bogdan Despescu.” mai arată comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Ancheta tragediei de la Spitalul Județean Neamț a fost preluată de PArchetul General, iar procurorul Marius Iacob, care verifică dosarele de incendiu la Maternitatea Giulești, va prelua ancheta de la procurorul de la Neamț la fața locului. Ulterior se va forma o echipă cu Eduard Mihai Ilie, investigatorul responsabil cu dosarul Colectiv.

Pe lângă asta, au fost luate măsuri suplimentare de siguranță, în condițiile în care incendiul a avut loc la secția ATI udne erau intubați pacienși infectați cu virusul SARS COV 2. Măsurile sunt menite să îi protejeze pe criminaliștii care fac cercetări la fața locului de noul coronavirus dar și de substanțele chimice care au fost eliberate odată cu acest incendiu devastator.

Vă reamintim că 10 persoane și-au pierdut viața și alte 7 se află în stare gravă. Printre acestea se numără și medicul de gardă Cătălin Denciu care a făcut tot posibilul să își salveze pacienții din ghearele focului. El a fost transportat la un spital din Belgia, fiind în stare critică cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Acasă îl așteaptă soția și cei doi copii.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top