Connect with us
Mai multe vedete, audiate într-un dosar de trafic de droguri

Știri

Mai multe vedete, audiate într-un dosar de trafic de droguri

Mai multe vedete, printre care Oreste Teodorescu, Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu ar fi fost audiate joi la DIICOT Ploiești, în calitate de martori.

Audierile vizează un dosar de trafic de droguri, în care au avut loc și percheziții, în Capitală și județul Prahova.

Răzvan Ciobanu şi Raluca Bădulescu au fost văzuţi pe scările din faţa DIICOT Ploieşti, dar au refuzat să dea declaraţii.

Vedetele au venit în calitate de martor, iar locuințele lor nu au fost percheziționate.

Contactat de Libertatea, Oreste Teodorescu a afirmat că nu știe despre ce este vorba și că el se află la mare.

„Eu sunt la Sfântul Gheorghe, nu știu nimic”, a fost mesajul scurt transmis ziarului Libertatea de către vedetă.

La câteva minute, acesta a postat pe Facebook două poze de pe litoral, în care apare relaxat, bronzat, alături de mai multe vaci, care se scaldă în mare, infirmând că ar fi vizat de acest dosar.

Te-ar putea interesa și: Percheziții DIICOT la traficanți de droguri care cumpărau substanțe de pe darkweb

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Sibiu au efectuat 24 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc, pe raza judeţelor Sibiu şi Cluj, iar 60 de persoane au fost conduse la audieri.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, la nivelul judeţului Sibiu s-a constituit o grupare infracţională ce a avut ca iniţiator o persoană cunoscută şi anterior cu preocupări pe linia traficului de substanţe cu efect psihoactiv, grupare ce avea ca scop traficul de substanţe stupefiante şi acapararea ‘pieţei’ de ‘etnobotanice’ din municipiul Sibiu”, informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, transmis miercuri AGERPRES.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate se aprovizionau cu substanţe stupefiante din afara ţării, pe care le comandau cel mai probabil pe internet („darknet”) şi care le erau livrate în România prin intermediul serviciilor poştale şi al firmelor de curierat (în acest sens fiind şi interceptat un colet cu canabis).

„De regulă substanţele stupefiante erau procurate de către iniţiatorul grupării infracţionale şi apoi vândute prin intermediul celorlalţi membri ai grupării sau direct către consumatori, ori chiar alţi dealeri, nu numai din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele învecinate”, se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aveau ca loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării.

În rândul consumatorilor de droguri a devenit de notorietate faptul că barurile respective, unde se strângeau membrii grupării, erau folosite şi pentru tranzacţionarea drogurilor, distribuţia făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu.

Citește și: Braconier filmat în timp ce ucidea o căprioară, identificat după două percheziții la domiciliu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top