Connect with us
Maiorul Laurențiu Cazan, care a coordonat protestul în Piața Victoriei, a fost promovat

Știri

Maiorul Laurențiu Cazan, care a coordonat protestul în Piața Victoriei, a fost promovat

La 19 zile după protestele din Piața Victoriei, în care peste 400 de persoane au fost rănite, maiorul care a coordonat acțiunile jandarmilor a primit o veste uriașă legată de cariera sa.

Maiorul Laurenţiu Cazan a fost împuternicit pe o perioadă de şase luni în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB), ca urmare a încetării mandatului lt. col. Alin Mastan în această funcţie.

Citește și: Gabriela Firea, despre protestul din 10 august: „Nu pot spune că am dormit liniştită în acea noapte”

„Având în vedere faptul că la nivelul conducerii DGJMB a încetat împuternicirea pe funcţia de director general a domnului locotenent-colonel Mastan Alin, pentru asigurarea continuităţii la comandă şi a bunei desfăşurări a activităţilor, la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a domnului maior Cazan Laurenţiu”, precizează miercuri DGJMB într-un comunicat remis AGERPRES.

Citește și: Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei: „Nu am folosit toate grenadele”

La scurt timp de la încheierea protestelor, maiorul Laurențiu Cazan a făcut primele declarații despre evenimentele din Piața Victoriei. Acesta și-a cerut scuze pentru ce s-a întâmplat în acea seară, mai ales că sute de oameni s-au confruntat probleme respiratorii din cauza gazelor folosite de jandarmi.

„Activitățile punctuale, precum cea cu israelienii, fac obiectul cercetării, sunt convins. Aici e vorba de o situație după ce s-a intervenit pentru restabilirea ordinii. Acolo era o zonă unde foarte multe persoane acționau asupra forțelor de ordine.

Cei care acționau în zona respectivă au observat că atunci când ne-am dus cu efectivele, o parte foloseau taxi-urile pentru a pleca din zonă. Ca o măsură a noastră, pentru a-i identifica, a fost să verificăm zona cu taxi-urile.

Îmi cer scuze pentru cei care au suferit în mod gratuit în urma intervenției. Accept că e posibil să fi existat și asemenea cazuri.”, a declarat Laurențiu Cazan la TVR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top