Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei: „Nu am folosit toate grenadele”

16.08.2018
Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei: „Nu am folosit toate grenadele”

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul intervenției de vineri, 10 august din Piața Victoriei, care și-a cerut scuze pentru operațiunile de vineri seară, în urma cărora peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a oferit explicații despre grenadele folosite la protest.

Întrebat câte grenade s-au folosit, ce cantităţi de gaze lacrimogene, Cazan a evitat un răspuns clar, precizând doar că aceste date sunt centralizate şi că au fost folosite „mijloacele din dotarerea Jandarmeriei”, potrivit News.ro.

El a spus că substanţele utilizate au fost achiziţionate de la firme de specialitate, avizate pentru comercializarea unor astfel de produse.

Citește și: Ce spune comandantul operațiunii din Piața Victoriei despre jandarmerița agresată: „M-a speriat”

„Nu le-am folosit pe toate pe care le-am avut la dispoziţie, cum se vehicula”, a precizat Cazan

El a menţionat: „Această muniţie nu este letală, e în dotarea noastră, avem dreptul să o folosim. Este achiziţionată în baza anumitor criterii, cerinţe de la firme specializate, care au aviz pentru comercializarea acestor produse”.

Citește și: Mai mulți participanți de la protestul din 10 august au ajuns din nou la spital: „Am o durere care nu trece deloc”

Cazana a afirmat că aceste substanţe nu prezintă risc pentru populaţie.

„Noi le folosim şi pe timpul acţiunilor noastre de pregătire”, a argumentat el, spunând că nu a fost în intenţia jandarmilor să facă rău populaţiei.

În ceea ce priveşte efectivele care au participat la intervenţie, Cazan a estimat că este vorba despre aproximativ 1.000 de jandarmi şi a precizat că au participat inclusiv cei de la Brigada Specială, dar structura specializată în ordine publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *