Connect with us
Mamă din Oradea pusă de alţi părinţi să îşi mute fetiţa din clasă, dacă nu dă bani de cadou pentru învăţătoare, de 1 Martie

Știri

Mamă din Oradea pusă de alţi părinţi să îşi mute fetiţa din clasă, dacă nu dă bani de cadou pentru învăţătoare, de 1 Martie

O situație ieșită din comun a avut loc la Oradea, unde o mamă a fost pusă de alți părinți să își mute copilul din clasă pentru că nu a dorit să dea bani pentru cadoul de 1 martie al învățătoarei. Femeia s-a plâns pe rețelele de socializare și a publicat mesajele primite, în care i se recomandă să schimbe clasa dacă nu îi convine.

Mamă din Oradea pusă de alţi părinţi să îşi mute fetiţa din clasă, dacă nu dă bani de cadou pentru învăţătoare, de 1 Martie

Mesajele unei mame din Oradea au făcu înconjurul internetului. Femeia a arătat în ce țară trăim și cum funcționează încă lucrurile în România.

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școala „Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.

1. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului. Dacă eu am putut, și alții pot.

2. Nu am facut-o, pentru că este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.

3. Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.

Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu. AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!”, a scris pe pagina de Facebook Mihaela Ichim, profesoară la un Liceu din Oradea, mamă a unei fetiţe înscrisă la o şcoală primară din oraş.

Femeia a postat și fotografii cu mesajele primite de la ceilalti părinți și a primit o mulțime de mesaje de încurajare.

Citește și: Momente grele pentru Cristiano Ronaldo. Mama fotbalistului a suferit un accident vascular cerebral

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Cristina Ioana Rusu

    2020-03-04T15:22:23+02:00 at 15:22

    Cat timp orice copil are dreptul la educație nimeni nu poate spune unde sa mearga asa ca doamna Maria Petrica sau cum vo chema sunt si eu un parinte care stie cum se practica in scoli sau grădiniță de uni parinti care se cred mai superiori fata de altii care nu au de unde sa dea sau poate au 2sau mai multi copii la școală ei cer pentru 1martie ,8 Martie, paste, si crăciun tot bani pentru cadouri ei bine eu nu sunt de acord cu aceasta practică si deaceea nu dau bani mai bine merg eu personal si iau o floare care din cate stiu atat este si admis sa dai nu cadouri de milioane altfel unde se ajunge o sa fie discriminarea copiilor la note sau o sa fie nevoie sa dam tot mai scumpe cadouri o masina de exemplu poate dv vo permiteți sa o faceți cadou la învățătoare sau profesor dar altii nu au ce manca la asta v-ati gandit sau va pasa doar ca nu are domiciliul unde a înscris copilul la școală rusine sa va fie

  2. Maria petrica

    2020-03-04T12:54:21+02:00 at 12:54

    Doamnă profesiară,mama fetiței din clasa pregătitoare, de ce nu vă ocupați cu educarea fetiței Dvs.(care are un comportanent necorespunzător în raport cu ceilalți copii-colegii ei) şi vă țineți de aceste postări ,prin care doriți să acoperiți adevăratul motiv pentru care vi s-a cerut să vă transferați copilul în alt colectiv???!!!
    Apropo :cum a-ți inscris copilul la şcoala „Nicolae Bălcescu”dacă dvs. aveți domiciliul in localitatea Lugaşul de jos?
    Corectitudune ?! Cinste?! Legalitate?!….oare vă caracterizează?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top