Connect with us
Marcel Ciolacu vine cu o propunere pentru Camera Deputaților: se interzic proiectele de autonomie teritorială

Știri

Marcel Ciolacu vine cu o propunere pentru Camera Deputaților: se interzic proiectele de autonomie teritorială

Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a depus o Hotărâre în Camera Deputaților privind subiecte cum a fost autonomia Ținutului Secuiesc. Prin intermediul acesteia nu vor mai fi luate în considerare inițiative legislative care pun în pericol caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român. De asemenea, sunt incluse cele care pun în pericol integritatea și inalienabilitatea teritoriului țării.

Marcel Ciolacu vine cu o propunere pentru Camera Deputaților: se interzic proiectele de autonomie teritorială

Hotărârea propusă de Marcel Ciolacu include următoarele:

”Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. – Regulamentul Camerei Deputaților aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr.8/1994, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.338 din 27 aprilie 2020, se modifică după cum urmează:

1. Litera g) a alineatului (1) al articolului 32 se modifică și va avea următorul cuprins:
„g) hotărăşte, în cazul iniţiativelor legislative, reţinerea lor spre dezbatere şi adoptare ca primă Cameră sesizată sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Nu sunt luate în considerare iniţiativele legislative care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, precum și cele care afectează integritatea și inalienabilitatea teritoriului României.”
Argumentele aduse de Marcel Ciolacu:

”Potrivit articolului 32 din Regulamentul Camerei Deputaților, Biroul Permanent al Camerei Deputaților are mai multe atribuții care urmăresc în principal organizarea în bune condiții a lucrărilor Camerei Deputaților. Una dintre aceste importante responsabilități constă în faptul că Biroul Permanent primește inițiativele legislative înregistrate la Camera Deputaților și asigură difuzarea acestora în format electronic pe site-ul instituției.

O atribuție esențială a Biroului Permanent al Camerei Deputaților constă în examinarea inițiativelor legislative depuse la Camera Deputaților, sesizarea comisiilor permanente de specialitate, precum și solicitarea diverselor avize sau puncte de vedere prevăzute de legi sau regulamente.

Prezentul proiect de hotărâre propune o modificarea a atribuțiilor Biroului Permanent prin care acesta poate să respingă de plano inițiativele legislative care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, precum și cele care afectează integritatea și inalienabilitatea teritoriului României,” conform Stiripesurse.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top