Connect with us
Marcel Ciolacu răbufnește la adresa lui Iohannis: "Atac politic grosolan care aruncă România în trecut"

Știri

Marcel Ciolacu răbufnește la adresa lui Iohannis: „Atac politic grosolan care aruncă România în trecut”

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților a declarat pentru Antena 3 că discursul președintelui a fost strict politic. De asemenea, nu accepta acuzațiile aduse social-democraților privind proiectul ce viza autonomia Ținutului Secuiesc.

Marcel Ciolacu răbufnește la adresa lui Iohannis: „Atac politic grosolan care aruncă România în trecut”

Declarația lui Marcel Ciolacu includea:

„Presupun că orice om de bună credință are anumite așteptări de la persoana care ocupă cea mai mare poziție în stat. A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o specualație legislativă și pot să detaliez dacă doriți. Fondul e unul politic. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, care să nu mai fie aruncată în trecut. O astfel de temă aruncă România în trecut și o astel de abordare.N-am înțeles de ce nu ne-am limitat la un atac la PSD sau la adresa mea, a trebuit să depășească granițele României. N-am înțeles acest conflict interetnic gratuit într-o Românie a anului 2020.

Am văzut și eu ieșirile liderilor politici de etnie maghiară. Cred că n-a fost bine primit acest atac. Noi vorbim aici de o inițiativă legislativă care reapare periodic. E din 2004, cred că atunci a fost luată cel mai în serios, pe urmă a fost copiată și a reapărut în 2005, în 2017, în 2019. Intră într-un circuit parlamentar. Dacă ne uităm la contextul în care a intrat, nu are nicio relevanță ieșirea președintelui și contextul real din Parlament. Nu s-a dat niciun vot în Camera Deputaților pentru această inițiativă legislativă. Votul din Camera Deputaților a fost în unanimitate negativ, proiectul plecând la Senat cu propunerea de respingere. Președintele cunoștea acest lucru,” conform Antena 3.

Marcel Ciolacu a spus că președintele actionează pur politic și nu este preocupat de problemele veridice ale țării noastre.

„Îmi pare rău că președintele României nu iese din logica electorală. Ar fi trebuit să ne cheme pe toți la masă să discutăm problemele reale, pandemia și criza economică în care se află toată Europa și să găsim soluțiile cele mai bune.

Am auzit și alte acuze, că promovăm legi populiste. Îi reaminesc președintelui că toate legile care au trecut prin Camera Deputaților au fost votate de toate forțele politice, mai puțin de PNL, care le-a atacat la CCR,” a mai declarat Ciolacu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top