Connect with us
Marcel Vela anunță înființarea unui Centru de donare sânge și plasmă în cadrul MAI

Știri

Marcel Vela anunță înființarea unui Centru de donare sânge și plasmă în cadrul MAI

Marcel Vela a anunțat marți, 27 octombrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, că va fi înființat un Centru de donare de sânge și plasmă, în cadrul Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota, al MAI.

Vela anunță înființarea unui centru de transfuzie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat marți că va fi înființat un centru de transfuzie de sânge și plasmă convalescentă în cadrul Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota al Ministerului Afacerilor Interne.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații de presă pe care ministrul a susținut-o împreună cu chestorul de poliţie dr. Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcţiei Medicale, şi comisarul-şef de poliţie dr. Alida Moise, împuternicit director general al Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti.

Vela a declarat că este încrezător că acest centru va fi de bun augur și va salva multe vieți. Centrul de transfuzie va veni în sprijinul bolnavilor infectați cu noul virus. Pacienții care au fost infectați și s-au vindecat, vor putea dona plasmă.

Ministrul Marcel Vela a mai spus că, pe viitor, are în vedere înființarea unei bănci de plasmă pentru români.

„Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă”, a declarat Marcel Vela într-o conferință de presă la sediul MAI.

Beneficiarii centrului de transfuzie vor fi toți românii. Donatori vor fi atât personalul MAI, cât și civili.

Vela a mai spus că de coordonarea acestui centru se vor ocupa doi medici care au fost infectați cu noul virus și s-au vindecat. Este vorba despre Alida Moise, care este directorul spitalului „Dimitrie Gerota”, şi chestorul de poliţie medic Dinu Dragomir, directorul Direcţiei Medicale.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top