Connect with us
Marcel Vela a anunțat când va începe construcția noului stadion Dinamo

Sport

Marcel Vela a anunțat când va începe construcția noului stadion Dinamo

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat astăzi când va începe construcția mult așteptată a noului stadion Dinamo. Vela spune că s-a găsit o soluție care se împace toate părțile. Declarațiile au fost făcute la stadionul Dinamo.

Marcel Vela a anunțat când va începe construcția noului stadion Dinamo

Vela spune că de construcția acestui stadion au nevoie atât clubul Dinamo, suporterii clubului Dinamo, cât și România în general. El a precizat că a găsit o soluție care se împace toate părțile. Ministrul speră ca documentațiile să fie gata la timp, astfel încât construcția noului stadion să înceapă în anul 2021.

„Am găsit o soluţie care să împace toate părţile, ca să spun aşa, astfel încât să putem demara construcţia unui nou stadion Dinamo de care are nevoie şi clubul Dinamo şi România şi suporterii echipei Dinamo. După realizarea, în aproximativ şase luni, a noului proiect şi licitaţia organizată, cu riscul contestaţiilor de rigoare, aşa cum ştiţi, în legislaţia românească există multe hăţişuri administrative în care pot fi contestaţii la contestaţii şi se poate prelungi o investiţie din cauza acestor probleme, să spun organizatorice, în 2021 eu sper ca să înceapă construcţia acestui stadion”, a declarat Marcel Vela.

Directorul General al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a afirmat că lucrările ar urma să fie finalizate în 2023.

Stadion cu forma unei picături de apă

Ministrul Marcel Vela a precizat că noul stadion va avea forma unei picături de apă și că partea mare și înaltă va fi în spate, spre copaci. De asemenea, stadionul nu va fi construit paralel cu Şoseaua Ştefan cel Mare, ci oblic şi în trepte, astfel încât spre strada de acces şi faţadele caselor din vecinătatea clubului Dinamo să aibă cea mai mică înălţime.

” Va fi în forma unei picături de apă, partea mare şi înaltă va fi în spate, spre copaci. Vestita peluză nord, a suporterilor clubului Dinamo, va avea cea mai mare capacitate din țară, a mai spus Vela.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top