Connect with us
Mark Zuckerberg si parola simpla folosita la Instagram si LinkedIn

Știri

Mark Zuckerberg si parola simpla folosita la Instagram si LinkedIn I Foto

De cand conturile de Twitter, Instagram, LinkedIn si Pinterest i-au fost sparte de hackeri, Mark Zuckerberg si-a luat masuri de precautie. Astfel, directorul executiv al celebrei retele de socializare a dezvaluit voluntar sau involuntar modul in care se protejeaza in prezent de indiscretiile atacatorilor informatici.
Zilele trecute, fondatorul Facebook posta o fotografie in care sarbatorea numarul tot mai mare de utilizatori ai Instagramului. In legatura cu acest moment festiv ce viza aplicatia detinuta de Facebook, cineva a observat un amanunt care este mentionat din ce in ce mai des.

Astfel, pe camera video a laptopului folosit de Mark Zuckerberg, se putea vedea o banda adeziva, care a fost lipita si pe microfon. Se pare ca inclusiv fondatorul Facebook se teme de programele care pot spiona internautii prin intermediul camerelor video sau al microfoanelor.

Mark Zuckerberg

Aceasta masura se bazeaza si pe informatiile oficiale furnizate de fostul angajat al Agenției Nationale de Securitate, Edward J. Snowden. Acesta vorbit in trecut despre cel putin doua programe care au fost concepute de guvern pentru a prelua controlul camerelor si microfoanelor calculatoarelor.

In ceea ce priveste atacul asupra conturilor de Twitter, Instagram, LinkedIn si Pinterest ale fondatorului Facebook, trebuie mentionat ca acestea au fost sparte de un grup de hackeri numit OurMine.

Citeste si: Afla cine ti-a vazut profilul de Facebook. Cei 3 pasi prin care descoperi spionii

Ce spune poza de la profilul de Facebook despre tine

Atacatorii informatici au declarat ulterior ca Mark Zuckerberg a folosit aceeasi parola pentru toate conturile sparte. Hackerii au dezvaluit ca directorul executiv al celebrei retele de socializare folosea parola „dadada”. Informatia pare ciudata, avand in vedere ca aceasta „practica”, a unei parole unice pentru mai multe conturi este o gafa pe care o fac mai ales cei care nu au legatura directa cu domeniul.

De altfel, fondatorul Facebook nu este prima persoana cunoscuta in SUA care foloseste metoda bandei adezive lipite pe camera video sau pe microfonul laptopului. Desi pare incredibil pentru nivelul unui om care lucreaza intr-un serviciu de securitate, si directorul FBI, James Comey, a apelat la aceasta strategie. Chiar in acest an, in luna aprilie, acesta declara ca a apelat la banda adeziva dupa ce a vazut aceasta metoda la un jurnal de stiri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top