Connect with us
Măsuri de ULTIMĂ ORĂ luate de autorități, pentru a preveni epidemia

Știri

Măsuri de ULTIMĂ ORĂ luate de autorități, pentru a preveni epidemia

Numărul cazurilor de infectare cu ultimul tip de virus crește de la o zi la alta. Autoritățile din România au luat măsuri de ultimă oră pentru a încerca să prevină apariția unei adevărate epidemii.

Măsuri de ULTIMĂ ORĂ luate de autorități, pentru a preveni epidemia

Potrivit informațiilor oferite de autorități, primul scenariu pe care l-au luat în calcul implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu acest virus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

În acest moment am trecut de al doilea scenariu, pentru că avem 25 de cazuri confirmate. Se vor face anchete epidemiologice mai extinse, iar în spitale au fost luate mai multe măsuri extreme.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru,.

Bilanțul Grupului de Comunicare Strategică arată că, pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), scrie Mediafax. Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citește și: Raed Arafat, atenționări de ultimă oră pentru români

Citește și: Guvernul impune noi restricţii pentru transportul feroviar şi rutier de persoane dinspre şi spre Italia

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top