Connect with us
Guvernul impune noi restricţii pentru transportul feroviar şi rutier de persoane dinspre şi spre Italia

Știri

Guvernul impune noi restricţii pentru transportul feroviar şi rutier de persoane dinspre şi spre Italia

Guvernul impune noi restricţii pentru transportul feroviar şi rutier de persoane dinspre şi spre Italia. Persoanele care vor intra pe teritoriul României venind din Italia vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul țării noastre, a anunţat, luni, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a anunțat ce măsuri au fost luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Guvernul impune noi restricţii pentru transportul feroviar şi rutier de persoane dinspre şi spre Italia

Principalele măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență:

Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia spre România, începând cu data de 10.03.2020, ora 12:00, până îndata de 31.03.2020, ora 12:00, ora României.

Operatorii de transport rutier care efectuează servicii regulate, regulate speciale şi servicii ocazionale care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

Se aprobă suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe din România spre Italia şi dinspre Italia spre România, începând cu data de 12 martie 2020, ora 12:00 până la data de 31 martie 2020, ora 12:00, ora României.

Operatorii feroviari au obligaţia de a afişa la bordul trenurilor şi de a distribui materiale tipărite care să aducă la cunoştinţa călătorilor faptul că cetăţenii români care se vor îmbarca venind din Italia către România vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la urcarea în tren.

Operatorii feroviari au obligaţia de a înştiinţa cetăţenii străini că acestora nu li se va permite trecerea frontierei României dacă vin cu escală din Italia.

Se aprobă sistarea programelor de studii privind schimbul de experienţă până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire dacă acestea nu au fost începute până la data prezentei hotărâri.

Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să efectueze dezinfectarea spațiului – de exemplu, a barelor, ușilor.

Citește și: Isterie în România, autoritățile vor să închidă mall-urile și magazinele mari

Citește și: BREAKING! Autoritățile iau MĂSURI EXTREME pentru prevenirea unei epidemii

Citește și: ANUNȚ OFICIAL! Se închid școlile în România

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top