Connect with us
Mai mulți angajați de la Spitalul Floreasca au fost chemați la audieri. De asemenea, Radu macovei, fostul manager al spitalului...

Știri

Medici de la Spitalul Floreasca, audiați. Radu Macovei, fostul manager, pus sub acuzare

Mai mulți angajați de la Spitalul Floreasca au fost audiați. În plus, Radu Macovei, fostul manager, i s-a adus la cunoștință că a fost pus sub acuzare. Acesta este acuzat de abuz în serviciu în dosarul privind Secţia de mari arşi de la unitatea sanitară

Procurorii au citat zece angajaţi de la Spitalul Floreasca să se prezinte marţi la DNA pentru a fi puşi sub acuzare în acest dosar. Printre persoanele citate ar fi şi profesorul Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. De asemenea au fost chemați mai mulţi angajaţi de la Departamentul achiziţii al unităţii sanitare, informează news.ro.

Mai mulți angajați de la Spitalul Floreasca sunt suspectaţi de abuz în serviciu, printre acuzaţii fiind şi aprobarea achiziţiei unor echipamente medicale la preţuri supraevaluate.

3,4 milioane de lei pentru o barocameră care nu funcționează

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara, în 27 octombrie că nu crede că barocamera de la Spitalul Floreasca va putea fi folosită pentru tratarea arsurilor grave. Voiculescu preciza că aceasta este mai potrivită pentru tonifierea organismului, pentru tratamente antiaging, cel mult pentru tratarea arsurilor uşoare.

„Grija noastră este să o mutăm de acolo, pentru că avem nevoie de spaţiul respectiv. Grija noastră este ca acea secţie să funcţioneze în interesul pacienţilor. Ce se întâmplă cu barocamera? Ne-ar plăcea să fie folosită, înţelegem că poate fi folosită pentru alte scopuri, nu pentru pacienţii cu arsuri grave, ne-ar plăcea ca spitalul să-i găsească o utilizare la un moment dat. Dacă mă întrebaţi pe mine, vă răspund că sunt uşor sceptic. Barocamera este a spitalului, sper să o poată folosi cumva. În rest este o chestiune care ţine de o investigare a Parchetului”, spunea atunci ministrul Sănătăţii.

Citește și: S-a inceput urmarirea penala in cazul Sectiei de Arsi de la Spitalul Floreasca

Barocamera Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca a costat 3,4 milioane de lei şi a fost achitată în 10 zile de livrare. Ea nu este nici funcţională, nici instalată. Asta deşi există un proces-verbal de punere în funcţiune, potrivit Raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top