Connect with us
Medicul-erou de la Piatra Neamț a fost testat pentru coronavirus. Ludovic Orban a dezvăluit rezultatul testului

Știri

Medicul-erou de la Piatra Neamț a fost testat pentru coronavirus. Ludovic Orban a dezvăluit rezultatul testului

Tragedia de la Piatra Neamț a luat viețile a 11 persoane și a rănit grav alte șase persoane. Printre cei grav răniți se numără și Cătălin Denciu, medicul-erou care și-a riscat viața pentru a salva pacienții. Acesta a fost transferat de urgență la un spital din Belgia pentru a beneficia de cel mai bun tratament pentru arsurile grave cu care s-a ales în urma incendiului. El a fost testat pentru covid-19 atât în România, cât și la Bruxelles, iar rezultatul testului a fost dezvăluit de Ludovic Orban.

Medicul de la Piatra Neamț nu are coronavirus

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț, a a fost transferat de la București către Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate pentru arsurile de gradul 2 și 3 pe care le are pe 75% din suprafața corpului. Tot acolo au fost tratați mai mulți pacienți cu arsuri grave de la clubul Colectiv în 2015.

Înainte de a fi transferat în Belgia, medicul a fost testat pentru covid-19, iar rezultatul ar fi ieșit pozitiv, conform spuselor lui Nelu Tătaru. Ministrul a declarat că acesta a fost reconfirmat pozitiv cu covid-19, după ce mai fusese infectat o dată în primăvară, când a și donat plasmă pentru alte persoane afectate.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a oferit marți noi detalii referitoare la starea lui Cătălin Denciu. Acesta a explicat că a fost testat la Bruxelles pentru covid-19, iar rezultatul a fost negativ. Premierul a explicat că șansele ca medicul să se reinfecteze erau mult prea mici, deoarece a dezvoltat anticorpi de la prima infectare. El este de părere că testul de la Spitalul Floreasca nu a fost unul de tip RT-PCR, ci unul antigen, care nu are o precizie atât de bună.

„Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ.”, a declarat premierul.

Medicul este în continuare în stare gravă, având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Inițial s-a spus că doar 40% din corp fusese afectat, însă lucrurile sunt mult mai complicate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top