Connect with us
Medicul fals a fost ajutat să obțină actele de liberă practică de un avocat fals

Știri

Medicul fals a fost ajutat să obțină actele de liberă practică de un avocat fals

Medicul fals, Matteo Politi, care a fost ieri arestat preventiv pentru 30 de zile a fost reprezentat la Direcția de Sănătate Publică de un avocat…fals.

Baroul avocaților a tranmis că avocata

„Numele care se vehiculează în spațiul public nu apare în tabloul avocaților din România. Nu putem face, încă, referințe la acest nume, deoarece este o anchetă în curs, în care nu știm exact ce s-a întâmplat. Dacă persoana respectivă s-a prezentat drept avocat sau  drept mandatar al italianului. Verificat în tabloul avocaților … nu apare. Deci, acea persoană nu este avocat.”

Poliția atrage atenția – există o rețea de falși avocați

„Atenționa și cerea amănunte cu privire la o fabrică de falși avocați care începe din Italia, Spania și ajunge și în România. Deci, practic, este o rețea.

Avocatura falsă e o practică destul de veche în România. Uniunea națională a Barourilor a avut mai multe procese prin care a încercat să desființeze aceste  ONG-uri care practicau o avocatură falsă.

Am câștigat în instanță, dar ele continuă să existe. S-au luat niște măsuri. Am făcut legături cu instanțele, să caute în tabloul avocaților absolut orice avocat, astfel încât este mai greu să practici avocatura falsă la instanțe și parchete, dar probabil că se poate la alte instituții.”

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top