Connect with us
Mersul trenurilor 2020-2021 se schimbă de pe 13 decembrie. Noutăți pentru călătorii CFR

Știri

Mersul trenurilor 2020-2021 se schimbă de pe 13 decembrie. Noutăți pentru călătorii CFR

Mersul trenurilor 2020-2021 se schimbă de pe 13 decembrie. Noul program va intra în vigoare cu o serie de modificări importante pentru călătorii CFR valabile până la data de 11 decembrie 2021. În noul Mers al Trenurilor 2020-2021 vor circula zilnic în medie 1200 trenuri, în funcție de perioada din an.

Noutăți în mersul trenurilor 2020-2021

CFR Călători a anunțat schimbările din mersul trenurilor. Noul mers al trenurilor va intra în vigoare din 13 decembrie și vine cu o serie de vești importante pentru călători. CFR anunță că se vor derula programele de transport consacrate, vor fi menținute legăturile existente interne și externe, pe rutele cele mai solicitate de navetă se va menține mersul cadenţat astfel încât să poată fi preluate toate solicitările de trafic.

Din categoria noutăților vor fi: trenuri noi, rute noi, prelungiri rute și optimizarea duratelor de circulație.

Potrivit Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători, vor fi introduse patru noi trenuri InterRegio pe două rute importante ce vor oferi servicii superioare, similiare trenurilor InterCity, de confort sporit și durată de parcurs redusă. Astfel, pe ruta Brașov – Constanța și retur va circula perechea de trenuri „Tomis Expres”, cu plecare din Brașov la ora 07:05, iar din Constanța la ora 17:00.

Viteza maximă de circulație va fi de 160 km/h, iar durata de parcurs sub 4 ore și 30 minute. Totodată, pe ruta București Nord – Suceava și retur, cu grupe de vagoane la/de la Iași va circula perechea de trenuri „Ștefan cel Mare Expres”, cu durate de parcurs reduse, de 5 ore și 35 de minute pentru Suceava și aproximativ 6 ore pentru Iași.

Conexiune feroviară pe ruta București Nord – Aeroportul Henri Coandă

O altă noutate este că 42 de trenuri vor realiza prima conexiune feroviară pe ruta directă București Nord –Aeroportul Internațional Henri Coandă.

După noul program, trenurile IR 1823 și IR 1824 care circulă pe ruta București Nord – Simeria își vor prelungi circulația până la/de la Deva; în timp ce trenurile IR 1655 și IR 1656 (1662) care circulă în actualul plan de mers pe ruta București Nord – Bacău și retur își vor prelungi mersul până la/de la Suceava.
Pentru asigurarea unei capacități de transport optime între București Nord și Pitești și retur, trenurile IR 1795 și IR 1782 vor circula în compunere de patru vagoane clasă.

Noul mers al trenurilor vine cu reduceri tarifare

CFR anunță reduceri tarifare în noul mers al trenurilor. Este vorba despre acordarea de reduceri tarifare speciale cuprinse între 10% și 30% din tariful de transport preț întreg și copil la o serie de trenuri InterRegio în perioada 13 decembrie 2020 – 13 iunie 2021.

Acceptarea călătoriei posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la o serie de trenuri InterRegio în perioada 13 decembrie 2020 – 13 iunie 2021.
Pentru asigurarea accesului la un număr mai mare de trenuri a persoanelor care se deplasează pentru navetă se acceptă călătoria posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la trenuri InterRegio pe distanțe de până la 30 km.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top