Connect with us

Sanatate

Mesajul emoționant al unui paramedic dă speranță românilor

Considerați de către o țară întreagă niște eroi, medicii, asistentele, ambulanțierii, infirmierele și paramedicii se luptă în fiecsre zi să țină sub control virusul COVID-19 care a curmat până la această data viața a 229 de oameni.

Un astfel de erou este Cosmin, paramedic SMURD, care în ciuda faptului că ne aflăm în plină epidemie, acesta nu se dă înlături de a își profesa meseria la cel mai înalt nivel. Recent, povestea lui a fost spusă pe rețeaua de socializare Facebook, pe pagina Departamentului pentru Dituații de Urgență.

El este Cosmin.

Paramedic SMURD, un salvator cu povești din prima linie. El face parte din acea categorie de oameni dedicați pentru care viața unui om contează. Ca el sunt mulți. Colegii de la serviciile de ambulanță, medicii, asistenții, ceilalți paramedici, pompieri, piloți, toți, împreună, pentru ca un zâmbet să răsară senin pe chipurile celor aflați în cumpănă.

Cosmin își dorește un singur lucru: să nu vadă și să nu simtă durerea din ochii neputincioși al pacientului din fața lui.

“Azi nu moare nimeni!” -un mesaj puternic, imprimat pe un obiect de preț al lui Cosmin, un tricou norocos, încărcat de zeci, poate sute de emoții reale.

“Odată, o pacientă a facut atac de panică în ambulanță în momentul cand au pornit sirenele. A început să plangă, să spună că sfârșitul ei este aproape. Cosmin a luat-o de mană, a incercat să o calmeze si văzând că nu reușește, și-a deschis combinezonul și i-a spus:

„Vezi ce scrie? Deci, Azi nu moare nimeni!”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top