Connect with us

Știri

Mesajul lui Tudor Chirila dupa PROTESTE: „Presiunea strazii trebuie sa continue!”

Tudor Chirila a reactionat dupa protestele anticoruptie din Romania. Artistul indeamna la solidaritate si le transmite oamenilor sa iasa in continuare in strada.

„Presiunea strazii trebuie sa continue. Clasa politica in totalitatea ei este compromisa. Inlocuirea ei este dificila si de lunga durata. Asta insa NU TREBUIE sa ne dezarmeze. Singura solutie este solidaritatea noastra. Trebuie sa iesim in strada pana cand vor intelege ca ei trebuie sa plece. TOTI. Si sa lase locul celor care pot face ceva pentru tara. Astazi ar trebui sa fim in strada mai multi decat ieri. Atenti la incercarile lor de a se regrupa. In seara asta voi fi din nou in strada. Este singura si cea mai importanta arma pe care o am. Nu accept sa-mi spuna Dragnea, Zgonea, Orban et co ce sa fac. Sunt niste hoti compromisi. Nu accept sa fie confiscata aceasta uriasa miscare solidara. Iohannis trebuie sa inteleaga ca nu a fost ales presedinte decat de frica lui Ponta. Este un esec. Pana acum ne-a propus Romania lucrului bine Tacut. Iesim in strada. Si vom iesi in strada impotriva oricarei incercari de regrupare a lor cu oameni din esalonul 2. Nu mai vrem sa fim pacaliti. Iesim in strada.

CITITI SI: O drona s-a prabusit in Piata Universitatii in timpul protestelor de miercuri seara VIDEO

CITITI SI: Povestea emotionanta a unui tanar venit sa protesteze in Piata Universitatii

Daca punctul 8 de la Timisoara ar putea fi rescris astazi el ar suna asa: Sa se interzica accesul in Parlamentul Romaniei tuturor celor care au facut parte dintr-un partid politic sau au detinut o functie publica in ultimii 25 de ani.

La fel cum cu 25 de ani in urma a fost dizolvat si interzis PCR la fel cred ca putem reincepe constructia Romaniei fara cei care au participat la demolarea ei ca membri de partid, membri de consilii judetene, parlamentari, consilieri locali etc.

Situatia poate parea ideala dar imi apare ca una din putinele solutii.

Alta solutie, deocamdata, e strada. Si presiunea pe care noi o punem pe ei”, a scris Tudor Chirila pe Facebook.

Pe de alta parte, Chirila a atacat-o pe Elena Udrea dupa ce aceasta a postat imagini de la protestele de aseara

„Elena Udrea are tupeul incredibil de a posta pe propria pagină de Facebook imagini de la protestele de aseară. Este într-adevăr incredibil de câtă mizerie sufletească și morală sunt capabili acești oameni autointitulați politicieni. Mi se pare că limba română sărăcește subit în fața acestor haznale umane. Vezi și Valeriu Zgonea care spune că „înțelege protestele”. Singura soluție este ca internetul să le dea „report” pentru „abuse” acestor oameni. Este de datoria noastră să curățăm spațiul virtual de ei așa că vă invit să raportați la facebook aceste conturi. Încercarea de însușire a unei mișcări declanșate de o tragedie precum cea de la COLECTIV este înjurătura cea mai grea pe care ne-o pot adresa acești oameni. Eu unul îi voi raporta și vă invit să faceți același lucru”, a scris solistul trupei Vama pe Facebook.

In jur de 70.000 de oameni au iesit in strada in toata tara, miercuri noaptea, nemultumiti de sistemul corupt din Romania, considerat principalul responsabil pentru moartea tinerilor din Colectiv.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Alex

    2015-11-05T16:26:50+02:00 at 16:26

    O parte din revolutia Islandeza care suna a ce am vrea sa auzim : „În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie, care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze. Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, pentru care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazat pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară. Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative.” .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top