Connect with us
Metoda accidentul face noi victime. Un tânăr a obţinut 100.000 de lei

Știri

Metoda accidentul face noi victime. Un tânăr a obţinut 100.000 de lei

Metoda accidentul face din nou victime. Un tânăr în vârstă de 18 ani, este suspectat că a obţinut peste 100.000 de lei de la şapte persoane, pe care le-a înşelat prin metoda „accidentul”. Tânărul a fost reţinut de poliţiştii argeşeni.

Acesta urmează să fie prezentat joi în faţa procurorilor pentru propunerea măsurilor preventive.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, miercuri, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul unei persoane din Medgidia, judeţul Constanţa.

Percheziția a fost făcută într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

100.000 de lei obținuți prin metoda accidentul

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit că un băiat de 18 ani din Medgidia, cu concursul altor persoane, dintre care şi persoane aflate în stare de detenţie, ar fi determinat, în perioada aprilie-mai 2018, şapte persoane vătămate să îi dea sume de bani prin folosirea metodei ‘accidentul’, prejudiciul total ridicându-se la peste 100.000 de lei”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, adolescentul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Citește și Mare atenție! Un bărbat a fost înșelat prin metoda „mașina de cusut”. Cum funcționează metoda

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara a anunțat că un bărbat din judeţul Timiş a fost înşelat cu 7.000 de euro prin metoda „maşina de cusut”. Bărbatul a plătit aceşti bani unor necunoscuţi pe care i-a întâlnit în Deva şi care i-au promis că-i vor face rost de acte care să ateste faptul că maşina de cusut pe care o deţine este una originală şi poate fi vândută unui colecţionar.

Fapta s-a petrecut în urmă cu o săptămână, bărbatul de 51 de ani relatând poliţiştilor că persoane necunoscute i-au spus că va primi 60.000 de euro pe maşina de cusut pe care o are, dacă o va vinde unui colecţionar de astfel de obiecte.

„Colecţionarul” i-a solicitat actele maşinii de cusut, însă bărbatul nu le avea, motiv pentru care a fost pus în legătură cu un alt individ, care, în schimbul a 7.000 de euro, urma să-i elibereze documentele necesare pentru a putea vinde maşina de cusut.

„După ce a achitat 7.000 de euro unei persoane pe care nu o cunoştea şi pe care a întâlnit-o pe raza municipiului Deva, timişeanului i s-a promis că în 22 martie urma să se încheie tranzacţia cu maşina de cusut, contra sumei de 60.000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Autorul faptei nu a fost găsit

Deoarece aşa-zisul colecţionar de maşini de cusut nu a mai răspuns la telefon pentru a perfecta vânzarea, păgubitul s-a adresat poliţiştilor din Deva apreciind că a fost înşelat.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări pentru identificarea autorului faptei şi pentru recuperarea prejudiciului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top