Connect with us
Metrorex a anunțat că stațiile de metrou Străulești și Laminorului vor fi inaugurate în primul trimestru al anului 2017

Știri

Metrorex amână inaugurarea stațiilor de metrou Străuleşti şi Laminorului pentru 2017

Metrorex a anunțat că stațiile de metrou Străulești și Laminorului  vor fi inaugurate în primul trimestru al anului 2017. Amânarea se datorează nefinalizării la timp a unor lucrări privind detecția și alarmarea la incendiu.

La începutul lunii decembrie Metrorex a început verificările în vedea recepției celor două noi stații de metrou de pe Magistrala 4.

„Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrările au evidenţiat finalizarea tuturor lucrărilor de arhitectură, finisaje, lifturi şi escalatoare, cale de rulare, instalaţii electrice şi sanitare, instalaţii PSI, instalaţii de ventilaţie, telefonie şi ceasoficare, acestea fiind în deplină stare de funcţionare, astfel încât probele tehnologice aferente instalaţiilor, precum şi ale circulaţiei trenurilor să poată fi efectuate”, arată reprezentanţii Metrorex.

Aceștia au precizat că mai sunt de finalizat o serie de lucrări privind alarmarea și detecția la incendiu.

Stațiile de metrou Laminorului și Străulești unt aferente secțiunii Parc Bazilescu – Străuleşti

„Întrucât, la acest moment, nu au fost finalizate o serie de lucrări privind detecţia şi alarmarea la incendiu, astfel încât să fie asigurate în totalitate condiţiile de siguranţă şi confort a călătorilor, în perioada imediat următoare vor fi continuate testele de sistem şi de circulaţie a trenurilor, precum şi continuarea lucrărilor nefinalizate pentru a putea fi create condiţiile de punere în funcţiune cu călători cât mai repede posibil (estimat în primul trimestru al anului 2017)”, mai anunţă Metrorex.

Stațiile de metrou Străulești și Laminorului sunt situate în partea de nord a Bucureștiului. Acestea sunt aferente secțiunii Parc Bazilescu – Străuleşti, în lungime de 2,1 km. Proiectul include tunelele și galeriile de legătură aferente, un terminal intermodal, un Park&Ride și un depou.

Valoarea totală a proiectului este de 1,115 miliarde de lei (252,4 milioane de euro).

Citește și: Metrorex a fost amendată cu peste 13.000 de lei de ISU. Nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor a fost sancționată

Punerea în funcțiune a Magistralei 4 de metrou va facilita legătura între sectorul 1 al Bucureștiului şi centrul oraşului. Potrivit estimărilor magistrala va transporta aproximativ 50.000 călători pe oră şi sens.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top