Connect with us
Metrorex cere companiilor din nordul Capitalei să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului

Știri

Metrorex cere companiilor din nordul Capitalei să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului

Metrorex ia măsuri de ultimă oră pentru a preveni răspândirea virusului care a îngrozit o lume întreagă! Compania de transport de cere companiilor din nordul Capitalei să modifice programul angajaților, pentru a evita supraaglomerarea. Această cerință vine în contextul în care metroul bucureștean ar putea deveni un adevărat focar de răspândire a virusului.

Metrorex cere companiilor din nordul Capitalei să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului

Înmulțirea cazurilor de îmbolnăvire cu ultimul tip de virus a băgat pe toată lumea în stare de alertă. Ținând cont că metroul din bucurești este utilizat zilnic de zeci de mii de români, acesta ar putea deveni ușor un focar de răspândire a virusului, așa că se cer măsuri urgente. Iată ce spune compania de transporturi cu privire la situația actuală:

Noi circulăm cu întreaga flotă şi în această situaţie încercăm să venim cu un set de măsuri suplimentare. Ar fi de ajutor dacă companiile, în special cele din nordul Capitalei, şi-ar regândi programul astfel încât să poată fi redus gradul de aglomeraţie pe magistrala 2 ce deserveşte zona Pipera.

Metrorex circulă zilnic cu capacitatea maximă de trenuri. Noi nu putem să restricţionăm accesul cetăţenilor în staţiile de metrou.

Vorbim de un flux de până la 18.000 de călători în mediu per staţie zilnic. Anual, cifra ajunge şi la 6 milioane de călători per staţie”, a spus Mariana Miclăuş, reprezentantă a Metrorex.

Autoritățile au luat deja mai multe măsuri pentru a preveni o eventuală epidemie în țara noastră. Adunările cu mai mult de 1000 de participanți au fost anulate, iar Gabriela Firea a hotărât să suspende activităţile teatrelor şi a altor instituţii de spectacol și a declarat că susține închiderea școlilor.

Citește și: Un avion Tarom a fost lovit de trăznet, acesta s-a întors din drum

Citește și: Sfatul zilei 9 martie 2020 Una calda si una rece pentru Rac

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top