Connect with us
Doi migranți au fost prinși în cursul acestei dimineți în timp ce încercau să intre, în mod fraudulos, în țară, prin Vama Giurgiu.

Știri

Migranți ilegali prinși la Vama Giurgiu

Doi migranți au fost prinși în cursul acestei dimineți în timp ce încercau să intre, în mod fraudulos, în țară. Cetățenii, unul de origine siriană și altul afgan erau ascunși într-un camion cu măsline din Turcia.

Migranți ilegali prinși la Vama Giurgiu : un sirian și un afgan ascunși într-un tir cu măsline

Într-un comunicat al Poliției de Frontieră se arată că, migranții au fost descoperiți de autorități în jurul orei 5:30 AM. Camionul în care erau aceștia ascunși era condus de un șofer turc.

”În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport de către echipa comună formată din poliţiştii de frontieră români şi bulgari, aparatul pentru detectarea CO2 a indicat valori peste nivelul normal. De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat că prelata din partea superioară a remorcii este tăiată.”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cei doi bărbați nu au opus rezistență la verificările autorităților. Ei au declarat că au 27 de ani, sunt de origine afgană respectiv siriană și că nu au acte de identitate. Șoferul tirului a fost și el interogat. Acesta din urmă a mărturisit că nu știa de prezența celor doi migranți.

Citește și: România este solidară cu Italia în criza imigranților

Dat fiind protocolul româno-bulgar, atât șoferul cât și cei doi indivizi vor fi preluați de autoritățile de la sud de Dunăre. Ei vor fi supuși unor cercetări amănunțite care vor elucida misterul apariției lor la granița României.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top