Connect with us
Mihai Șora și soția lui au Coronavirus

Știri

Mihai Șora și soția lui au Coronavirus BREAKING NEWS

Noul coronavirus face victime pe zi ce trece și în rândul celebrităților, atât la nivel internațional, cât si național. Astăzi, soția celebrului filozof, Mihai Șora, a anunțat pe contul personal de socializare că atât ea, cât și renumitul eseist au fost confirmați pozitiv cu Covid-19.

Luiza Palanciuc, în vârstă de 48 de ani a anunțat în urmă cu puțin timp de contul de Facebook, că atât ea, cât și cunoscutul filozof, în vârstă de 103 ani, sunt diagnosticați cu noul coronavirus.

”Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa. ”, a scris Luiza Palanciuc pe contul de socializare.

Mihai Șora s-a cununat, civil, în iulie 2014, cu Luiza Palanciuc, o scriitoare renumită. Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns. Au fost prezente doar persoanele apropiate cuplului. Printre acestea s-a aflat și Andrei Pleșu, prieten la cataramă cu celebrul filosof.

Cine este Mihai Șora

Mihai Șora a rămas văduv în 2011 după ce soția sa, Mariana, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani. Cei doi au fost căsătoriți nu mai puțin de 72 de ani! Au împreună trei copii: Andrei, Sanda și Tom. Filosoful și actuala parteneră se cunoșteau de mai mult timp.

Poetă, eseistă și traducătoare, dar preocupată și de filosofia politică, Luiza Palanciuc și-a împărțit viața între Paris și București. A fost unul dintre cei mai importanți exegeți ai poetului de origine română Benjamin Fondane (B. Fundoianu), mort la Auschwitz în 1944.

Împreună cu Mihai Șora și Emil Stratan, Luiza Palanciuc a fondat, în 2010, revista “Academia de poezie”. Filosoful s-a născut în 1917. El este fondatorul celebrei serii “Biblioteca pentru toți”.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

1 Comment

1 Comment

 1. Adrian Ristea

  2020-03-24T23:39:53+02:00 at 23:39

  Dumnezeu sa te binecuvanteze, maestre!
  Esti oricum in inima multora (ca un ghimpe sau ca model demn de urmat -din pacate, sunt prea putini s-o faca-).
  Spre binele tuturor, fie ca timpul/timpurile sa-ti dovedeasca/valideze credinta.
  Din Canada, sanatate cat sa treci si de asta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top