Connect with us
Ministerul Apărării Naționale anunță: a început recrutarea în armată!

Știri

Ministerul Apărării Naționale anunță: a început recrutarea în armată!

Ministerul Apărării Naționale anunță: a început recrutarea în armată!

A început recrutarea în Armata Română! Ministerul Apărării Naționale are vești bune pentru cei care vor să intre în armată. Luna aceasta reprezentanții MApN organizează o campanie suplimentară de recrutare care îi vizează pe cei care vor să îndeplinească serviciul militar în rezervă.

A început recrutarea în armată

Nu sunt puțini cei care așteptau o așa veste din partea Ministerului Apărării Naționale. Ei bine, iată că a început campania de recrutare! Au rămas multe locuri neîncadrate în 2021 și este șansa celor ce vor să poarte uniforma militară să facă primul pas în această direcție.

Foarte important de reținut este că procesul de recrutare și selecție va avea loc până pe 21 ianuarie 2022. Armata Română are în vedere recrutarea unui număr de 444 de rezerviști voluntari.

Este vorba despre locuri care au rămas disponibile în 15 unități militare din țară, după cum urmează: Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea şi Vrancea.

Acte necesare pentru încadrarea în armată ca rezervist

Cei care vor să îndeplinească serviciul militar în rezervă trebuie să se prezinte la centrul militar cu un set de documente necesare înscrierii. În primul rând, ei vor completa o cerere de înscriere, și vor adăuga la dosar actul de identitate în original și copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de date depunerii, actele de studii sau alte documente care atestă competențele dobândite în viața civilă (original și copie).

De asemenea, pentru înscriere veți avea nevoie și de permisul de conducere valabil, eliberat de autoritățile române, pe care să îl prezentați în original și copie.

Dacă este cazul (în special pentru candidații fără pregătire militară care candidează la un post ce presupune conducerea tehnicii specifice)
livretul militar (original și copie) – dacă este cazul (pentru cei care dețin calitatea de rezervist).

Ulterior, personalul recrutor din cadrul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector va informa candidații cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție precum și alte aspecte de maxim interes.

Printre măsurile adoptate cu scopul creșterii atractivității serviciului militar în calitate de rezervist militar se numără eliminarea obligativității restituirii cheltuielilor aferente pentru recrutarea şi selecţia rezerviştilor voluntari în situația nesemnării/nefinalizării contractului.

De asemenea, din 2021, cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, a crescut de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top