Ministerul Sanatatii sesizeaza Parchetul in cazul transfuziei gresite de la spitalul CF 2

09.09.2016
Ministerul Sanatatii sesizeaza Parchetul in cazul transfuziei gresite de la spitalul CF 2

Ministerul Sanatatii anunta, vineri, ca va sesiza Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in cazul transfuziei gresite de la Spitalul CF2, in urma careia o femeie a fost transferata, in stare grava, la Spitalul Universitar Bucuresti si a avut nevoie de mai multe zile de perfuzii, relateaza news.ro.

Reamintim ca o femeie internata la spitalul CF2 a intrat in coma, ca urmare a unei transfuzii de sange cu o grupa gresita. Femeia era bolnava de cancer si fusese operata in urma cu trei zile. Sotul femeii nu isi explica cum de a fost posibila o asemenea greseala.

„Imediat dupa operatie mi-au spus ca totul a decurs bine, ca e totul in regula si am plecat. Pana seara am stat linistit. (…) au facut greseala din sala de operatie, cand au scos-o din sala era deja perfuzata. Eu cand am intrat la ea avea deasupra capului perfuzia cu sange. (…) de pe 26, din ziua operatiei, nu am vorbit cu ea. Este sedata si intubata. (…) la cateva ore a facut hemoragie. Nu stiam cauza care a provocat aceasta hemoragie, care venea din toate organele, nu din zona operatiei, ci din celelalte organe interne vitale> rinichi, plamani, ficat. (…)”

„Pana la urma una dintre asistente de frica a recunoscut ce s-a intamplat. (…) Am stat de vorba cu ea si mi-a spus ca prioritatea ei era sa salveze pacienta, dar nu are nicio explicatie. (…) Fisa sotiei mele este data cu pasta alba. Au scris AB4 apoi au sters cu pasta alba. Cei de la Directia de Sanatate Publica sunt inauntru, iar cei de la ATI au refuzat sa prezinte fisele. Cei de la ATI sa vina si sa explice toate lucrurile.”, a declarat sotul femeii.

Articolul continua dupa publicitate

Asistenta de la Spitalul CF 2 responsabila pentru transfuzia de sange gresita, in urma careia o femeie a ajuns in stare grava, a primit o amenda de 700 de lei din partea inspectorilor sanitari, a anuntat Ministerul Sanatatii.