Connect with us
Ministrul Energiei, Toma Petcu a susținut o declarație de presă unde a prezentat situația actuală în contextul vremii foarte reci.

Știri

Ministrul Energiei avertizează: „Urmează o perioadă complicată”

Ministrul Energiei, Toma Petcu a susținut o declarație de presă unde a prezentat situația actuală în contextul vremii foarte reci. El a atras atenția în special asupra consumului mare de gaze ce este estimat în următoarea perioadă.

Ministrul Energiei: „Vremea pune mari probleme”

„Comandamentul de urgență pe energie a fost pus în funcțiune. Avem toate detaliile pentru analiză.

Cea mai mare problemă a fost a debranșărilor. În Constanța vremea rea a cauzat mari probleme. Frigul, viscolul și ninsoarea au izolat din punct de vedere energetic sute de locuințe. La această oră am reușit să restabilim branșarea la sursele de energie electrică și gaze.

În perioada imediat următoare, vom demara analiza echilibrării sistemului în condiții de ger. Dorim să anticipăm eventualele condiții meteo nefavorabile care vor apărea sigur în zilele viitoare.

Temperaturile scăzute cresc consumurile, atât pe gaze cât și pe energie electrică. Odată cu venirea frigului a crescut foarte tare consumul. S-au consumat aproximativ 72-74 mil metri cubi de gaz, ceea ce este un record absolut. Conform calculelor efectuate până acum, rezervele ne sunt suficiente, dar la limită.

Tot în aceste zile, Bulgaria ne-a solicitat ajutorul pe probleme de energie, dar nu-i putem ajuta. Ar însemna să neglijăm cerințele românilor.”, a declarat Toma Petcu.

Citește și: Prognoza meteo 9-15 ianuarie 2017. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Prognoza meteo pentru zilele următoare este la fel de sumbră. Meteorologii anunță temperaturi ce pot ajunge chiar la -20 de grade, vânt puternic și chiar ninsori abundente.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top