Connect with us
Ministrul Justiției, declarații despre extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica

Știri

Ministrul Justiției, declarații despre extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica

Tudorel Toader a dat declarații în această dimineață în fața Ministerului Justiției. Toader a vorbit despre modificările aduse codului de procedură penală dar și despre extrădarea Elenei Udrea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul Elenei Udrea şi al lui Sebastian Ghiţă.

„Procedura de extrădare este cea prevăzută de legea 302. Fac apel la dumneavoastră ca să reflectaţi realitatea aşa cum este ea, nu aşa cum o văd unii sau alţii. Şi în cazul lui Sebastian Ghiţă, am trimis documentele pentru extrădare. Am rugat chiar în ziua respectivă de la direcţia de specialitate şi am comunicat exact documentele, data, procedura realizată.

Ministerul Justiţiei, şi de data aceasta (n.r. – în cazul Elenei Udrea), ca de fiecare dată de altfel, şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin. Nu uitaţi că avem obligaţii partajate, trebuie să vină de la instanţă, noi transmitem mai departe solicitarea respectivă”, a declarat Tudorel Toader, întrebat despre procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea.

Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea – aflată în Costa Rica – a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”. Rudel Obreja a primt cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă. Veronel Dumitrescu, avocatul Elena Udrea, a calificat drept nedreaptă, absolut nejustificată şi nelegală sentinţa instanţei supreme.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel sentinţa din prima instanţă, atât pentru Elena Udrea, cât şi pentru Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Citește și Elena Udrea, decizie după condamnarea din dosarul Gala Bute

În 6 iunie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader, declara că extrădarea Elenei Udrea este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral în acest sens. El a adăugat că există un precedent şi că deja este pe rol un alt caz de extrădare din Costa Rica.

Citește și Tudorel Toader, despre modificarea Codurilor penale prin OUG

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top