Connect with us
Legea salarizării unitare va duce și la scăderi de salarii. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Știri

Ministrul Muncii anunță că unele salarii vor scădea odată cu legea salarizării unitare

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că, odată cu legea salarizării unitare, se vor înregistra creșteri, dar și scăderi. Totodată, ea a mai spus că vrea să ajungă la o rată mai scăzută a șomajului, prin urmare, la mai puține ajutoare sociale acordate.

„De la 1 iulie vor mai fi nişte creşteri nu foarte semnificative. De la 1 ianuarie 2018, media de creştere a salariilor este de 25%, mai puţin sănătatea care intră cu toţi banii pe care ar fi trebuit să îi primească din 2020 – le cresc salariile din 2018, dar se opresc până în 2021, nu vor mai avea nicio creştere salarială şi este vorba și de educatie cu 50%, unde ne-am angajat ca să fie creștere (…) Mai sunt salarii care vor scădea, da. Pentru că sunt acei bugetari de lux pe care nu i-a mai controlat nimeni”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea TV.

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a declarat că dorește să se ajungă la o rată de șomaj mai mică, iar acest lucru să ducă, implicit, la mai puține ajutoare sociale.

„Sunt aproximativ nouă mii de locuri de muncă doar săptămâna trecută. Asta înseamnă că economia funcţionează. Locurile de muncă sunt în piaţa liberă. Vrem să ajungem la cea mai scăzută rată a şomjaului, de 4,2 %, n-o sa mai vedeti ajutoare sociale date cu nemiluita”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Declarația sa vine în contextul în care Liviu Dragnea a prezentat, zilele trecute, care vor fi salariile diferitelor categorii profesionale de bugetari.

Articole similare

La cât vor ajunge salariile în următorii ani, în funcție de regiunea în care locuiești

Legea salarizării – Ce salarii vor crește și cu cât

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top