Connect with us
Ministrul Muncii promite plăți extinse pentru părinții ai căror copii învață de acasă

Știri

Ministrul Muncii promite plăți extinse pentru părinții ai căror copii învață de acasă

Ministrul Muncii promite plăți extinse pentru părinții ai căror copii învață de acasă. Violeta Alexandru a declarat că Ordonanța aflată pe ordinea de zi a Guvernului, extinde plățile și la cazurile în care școlile funcționează în scenariul 2 sau 3.

Ministrul Muncii – plăți pentru părinți

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii promite că va extinde plățile și pentru părinții ai căror copii învață în scenariul 2 și 3. Vorbim despre cazul în care elevii fac ore exclusiv online, sau în regim mixt, cu două săptămâni acasă și două săptămâni la școală.

La acest moment, ministerul face plăți pentru părinţii aflaţi în situaţiile în care o unitate şcolară în integralitate sau o clasă se află în situaţia de a gestiona un focar COVID, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP. Curând, aceste plăți vor fi extinse și pentru scenariul al doilea.

Conform cu spusele Violetei Alexandru, ordonanța de urgență cu plata pentru părinți este gata, și este în curs de avizare.

Alexandru a declarat că Ministerul pe care îl conduce a gestionat toate situațiile apărute în această perioadă, dar că, acum, după ordinul Ministrului Sănătății și al Ministrului Educației, cadrul legal trebuie completat cu scenariile 2 și 3.

„Noi, practic, acum extindem sfera de aplicabilitate a Ordonanţei 147 pe 2020 ca urmare a ordinului comun al ministrului Educaţiei Naţionale şi al ministrului Sănătăţii, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spaţiul public. Ca urmare a ordinului apărut ulterior Ordonanţei, venim să completăm Ordonanţa pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situaţiilor părinţilor copiilor care învaţă în scenariul 2 şi 3”, a precizat Violeta Alexandru.

În acest moment, elevii din Capitală învață exclusiv de acasă. Școlile sunt închise din data de 20 octombrie, când s-a instituit scenariul roșu. Timp de două săptămâni, niciun elev nu mai merge la școală.

Totodată, sunt închise restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de spectacol și sălile cu jocuri de noroc.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top