Connect with us
Ministrul Sănătății: "Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni"

Știri

Ministrul Sănătății: „Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni”

Ministrul Sănătății a făcut declarații în ceea ce privește desfășurarea sărbătorilor de iarnă în țara noastră. Luna noiembrie a început deja și cu toții ne gândim ce se va întâmpla din decembrie. Situația cazurilor de infectare cu noul virus este problematică în România, dar, chiar și așa, neavând un precedent, cumva ne este greu să ne imaginăm că nu vom putea sărbători ca în fiecare an.

Ministrul Sănătății, declarații despre Crăciun

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru face previziuni îngrijorătoare pentru sărbătorile de iarnă. El a declarat că dacă noi nu gestionăm situația în aceste săptămâni, nici nu vrea să se gândească ce va fi de Crăciun.

Altfel spus, situația epidemiologică în care va fi țara noastră de sărbătorile de iarnă depinde de cum vor respecta oamenii regulile sanitare pe termen lung.

„Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”, a declarat Ministrul Sănătății la B1 TV.

Nelu Tătaru a mai spus că noi nu avem niște repere și că barometrele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele și terapia intensivă cu extensie. Ministrul Sănătății a dat exemplu țările din Uniunea Europeană care au luat măsuri stricte de carantină.

El spune că avem niște condiții clare: dacă respectăm regulile de protecție și distanțare socială timp de 28 de zile, vom ajunge la un platou. Apoi le mai respectăm alte 28 de zile și vom începe să scădem.

„Avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Precizăm faptul că, până ieri, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. În total 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Următoarea actualizare privind situația infectărilor cu noul virus va fi făcută publică astăzi, 3 noiembrie, în jurul orelor 13.00.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 820 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbați și 38 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top