Connect with us
Mircea Basescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare

Știri

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare

Magistratii Curtii de Apel Constanta l-au condamnat joi, pe Mircea Basescu, la patru ani de inchisoare cu executare. Fratele lui Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este acuzat ca ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scapa pe interlop de inchisoare. In legatura cu decizia magistratilor, Mircea Basescu a declarat pentru Evenimentul zilei ca este pregatit pentru aplicarea pedepsei: ”Astept copiii de la Bucuresti. Sa fim alaturi si la bine, si la rau. Asta este, n-o sa fug din tara. Asta este. Am intrat in cocina si m-au mancat porcii.”

La aceasta situatie delicata pentru Mircea Basescu s-a ajuns dupa o perioada de doi ani in care, impreuna cu Marian Capatana, a fost anchetat, arestat preventiv, arestat la domiciliu si cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenta in dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel este definitiva si o completeaza pe cea data anterior de Tribunalul Constanta, respectiv condamnarea la patru ani de inchisoare cu executare. In ceea ce il priveste pe Marian Capatana, acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta.

Citeste si: Mihai Gadea dat in judecata de Mircea Basescu

Traian Basescu, urmarit penal! Reactia fostului presedinte

Conform evz.ro, in 2014, Marian Capatana a recunoscut ca a luat toti banii de la familia lui Sandu Anghel. Dupa acel moment, Marian Capatana a devenit coleg de celula cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, la Penitenciarul Poarta Alba. Ulterior, Capatana si-a schimbat declaratia initiala si le-a spus judecatorilor ca este un intermediar, „o victima”, si ca banii ar fi ajuns, de fapt, la Mircea Basescu.

De cealalta parte, fratele lui Traian Basescu s-a aparat si a negat ca ar fi luat respectivii bani. In schimb, legatura de rudenie cu interlopul Bercea Mondial a fost acceptata si recunoscuta public. La un moment dat, Mircea Basescu a indicat ca insusi Marian Capatana a fost cel care le-a facut cunostinta celor doi, cu scopul de a-l boteza pe unul dintre copiii din familia interlopului Bercea Mondial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top