Connect with us
Mitingul Diasporei: Cine a aprobat intervenția în forță a jandarmilor

Știri

Mitingul Diasporei: Cine a aprobat intervenția în forță a jandarmilor

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a oferit astăzi primele explicații pentru cele întâmplate noaptea trecută în Piața Victoriei.

Intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei a fost aprobată, prin ordin, de prefectul Capitalei, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru.

El a informat că Ordinul prefectului a fost emis vineri la ora 23,11, ca urmare a comportamentului agresiv al unei părţi dintre protestatari.

„Conform prevederilor legale în vigoare, prefectul este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor. Aseară, pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv al unei părţi a celor prezenţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23,11”, a precizat Militaru.

Mitingul Diasporei: 450 de persoane au fost rănite noaptea trecută

El a explicat că, ulterior emiterii ordinului, până la ora 2,08, „s-au luat măsuri gradual şi sub toate formele astfel încât să se evacueze zona, iar persoanele de bună credinţă să se poată retrage în siguranţă, mai ales că în zonă erau foarte mulţi copii, foarte multe femei”.

„În tot acest timp, jandarmii din dispozitiv au fost loviţi cu pietre şi alte obiecte contondente şi, ulterior, s-a decis o intervenţie în forţă. Pe parcursul acesteia s-a confirmat suspiciunea cu privire la faptul că grupul de persoane violente era unul compact şi bine organizat având un obiectiv bine determinat, respectiv acela de a instala haosul şi de a se vandaliza zona din Piaţa Victoriei”, a adăugat Militaru.

Perimetrul Pieței Victoria a fost evacuat noaptea trecută de jandarmi. Acești au împins grupurile de protestatari spre străzile adiacente.

Citește și Protest Piața Victoriei 10 august. Jandarmii au evacuat în forţă piaţa. Reacţia lui Iohannis – Live Video

33 persoane violente au fost conduse la secţiile de Poliţie, fiind întocmite, până sâmbătă dimineaţă, opt dosare penale. Jandameria a precizat astăzi că doar o singură armă a fost furată. Cercetările în acest caz sunt în desfășurare iar cel care a furat arma nu a fost încă prins.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top