Connect with us
Decii de ultimă oră de la BNR pentru românii cu rate

Știri

Mugur Isarescu a gasit solutia: Guvernul sa cumpere Cumintenia Pamantului din profitul BNR

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a sugerat ca Guvernul sa ia restul banilor necesari pentru achizitia statuii din bugetul pe care BNR il da statului din profit.

Citeste si: Zi de doliu national in Italia. Bilantul provizoriu a urcat la 290 de morti, printre care si 10 romani

„Un gest al BNR de a acorda o donatie acestui scop ar da si altor banci si entitati financiare un indemn sa doneze. Ca nu se vor strange banii si ne indreptam spre o catastrofa de incredere in propriile noastre optiuni si valori”, a afirmat cercetatorul Andrei Oisteanu, de la Universitatea Bucuresti, cu prilejul unei conferinte sustinute de guvernatorul Mugur Isarescu, conform Agerpres.

In replica, Isarescu a mentionat ca aproape tot profitul BNR este dat statului, iar statul poate sa ia din acest buget banii necesari achizitionarii statuii.

„Acum donatia noastra este catre buget. 80% din profit este catre buget. Deci dumneavoastra puteti spune ca in cei 80% bani pe care ii dam bugetului, si care sunt nu 5 milioane de euro, sunt vreo cateva sute de milioane de euro, sa ia cei 5 milioane bugetul si sa cumpere’ Cumintenia Pamantului’. (…) Deci, noi livram statului. Aproape tot profitul nostru il dam statului, statul poate sa faca acest gest. In Europa, din pacate bancile centrale nu pot sa dea decat profitul catre stat si catre societate. O sa ne mai gandim insa la propunerea dumneavoastra”, a declarat Isarescu.

Guvernatorul a lansat rugamintea ca opinia publica sa sugereze ca din cei 80% din profitul BNR dati statului sa fie dati 5 milioane de euro pentru „Cumintenia Pamantului”.

„Am rugamintea ca dumneavoastra sa sugerati ca din cei 80%, adica anul asta nu stiu cat am dat bugetului de stat, 5 milioane sa fie dati pentru „Cumintenia Pamantului”, ca sa nu mai lungim povestea asta prea mult. Ar fi o sugestie buna, mai ales ca vine de la dumneavoastra. Eu pot sa le spun, dar sa vina si de la public”, a conchis Mugur Isarescu.

Sursa foto: gandul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top