UPDATE: Muncitori prinși sub un mal de pământ: trei oameni au murit

04.11.2017
UPDATE: Muncitori prinși sub un mal de pământ: trei oameni au murit

Tragedie în localitatea Peștera Bolii, din județul Hunedoara. Trei muncitori de la CFR au fost prinşi sub un mal de pământ, sâmbătă dimineață. Oamenii săpau un terasament la calea ferată în apropiere de Petroşani.

UPDATE: Trei muncitori au murit după ce au fost prinși sub un mal de pământ.

Autoritățile intervin pentru salvarea victimelor, însă una deja a fost declarată decedată, iar celelalte două este destul de improbabil să se afle în viață, întrucât au fost acoperite în totalitate de pământul și rocile desprinse în urma surpării.

Raed Arafat: „Este o tragedie”

„Este, din păcate, o tragedie, pentru că șansa să-i recuperăm în viață e foarte mică. Deja avem unul dintre muncitori declarat decedat.”, a spus la Digi24 secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Persoana care a fost declarată decedată de către medicul de la fața locului avea prins doar un picior sub malul de pământ, a precizat la Digi24 Claudiu Iacob, de la ISU Hunedoara. Un buldo-excavator și o macara de mare tonaj acționează în prezent pentru extragerea celorlalte două persoane prinse sub malul de pământ.

Adrian Bozdog, de la ITM Hunedoara, a declarat, la rândul său, la Digi24, că nu are informații foarte exacte, dar „se pare” că cei trei sunt decedați.

ISU a trimis la fața locului un container multi-risc la fața locului, cu echipamente primite recent.

CITEȘTE ȘI: Noi informații din cazul accidentului în care au murit cinci tineri. Ce a făcut șoferul înainte de tragedie

Misiunea nu este foarte ușoară și se desfășoară în condiții de risc inclusiv pentru salvatori, a spus Raed Arafat.

Va fi deschisă o anchetă pentru a determina cauzele accestui accident și mai ales pentru a stabili dacă s-au respectat normele de protecție a muncii.