Connect with us

Știri

A murit Constantin Stroe, fostul director al companiei Dacia

Constantin Stroe, fostul director general al companiei Dacia Automobile S.A., a încetat din viață în urmă cu puțin timp, la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

Constantin Stroe a fost victima unui accident vascular cerebral și se afla internat la spital de câteva săptămâni. Acesta a stat internat în spital de la spitalul lunii decembrie, de când a suferit accidentul vascular.

Fostul director s-a născut în 1942 în Hulubești, Dâmbovița. Acesta a fost director general al companiei Dacia Automobile S.A.

Constantin Stroe suferise un atac vascular

Și-a început cariera în industria auto în 1968, când s-a angajat ca inginer la Uzina de Automobile Pitești. În decursul celor peste 30 de ani de activitate, Constantin Stroe a avansat treptat în cadrul companiei, ocupând succesiv funcțiile de șef de atelier, inginer șef și director tehnic.

În noiembrie 1987, la două săptămâni de la Revolta de la Brașov, Constantin Stroe a fost dat afară de la Dacia, a refuzat să preia conducerea fabricii de autocamioane. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că propunerea a făcută de primul-ministru Constantin Dăscălescu la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu. A lucrat apoi o perioadă la turnătoria din Slatina, apoi la Întreprinderea de Piese și Subansamble Auto din Scornicești și la Oltcit Craiova. În 1988, a fost numit director la Întreprinderea de Autoturisme Timișoara. Acolo a condus colectivul care a produs autoturismul cunoscut ca Dacia Lăstun.

Citește și: A murit criticul de teatru Ion Toboșaru

În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin Stroe a fost decorat de statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top