Connect with us
Criticul de teatru Ion Toboşaru, considerat un aristocrat al catedrei, a murit vineri, la vârsta de 86 de ani.

Știri

A murit criticul de teatru Ion Toboșaru

Criticul de teatru Ion Toboşaru, considerat un aristocrat al catedrei, a murit vineri, la vârsta de 86 de ani.

Acesta va fi înmormântat duminică, la cimitirul Bellu, la ora 13.00, informează Biroul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru.

Ion Toboşaru a fost estetician, format de Tudor Vianu, profesor de vocaţie, ”un adevărat aristocrat al catedrei”.

Teatrologul Ion Toboșaru a murit, lăsând în urmă multă durere. Colegii săi au făcut tristul anunț.

„Estetician format de Tudor Vianu, profesor de vocație, Ion Toboșaru a fost un adevărat aristocrat al catedrei. Limbajul său inconfundabil i-a marcat personalitatea și nimeni dintre cei care l-au ascultat fermecați vorbind despre teatru nu îi vor uita glasul său eleganta poetică a vocabularului. Și nici înțelepciunea mereu însoțită de un zâmbet și de spiritul său ludic.

Ion Toboșaru a predat peste șase decenii

Sir Toby a știut că nimeni altul să cultive deopotrivă ținuta și generozitatea misiunii de dascăl. Rămân amintirile miilor de studenți din cele peste șase decenii de pedagogie”, se arată într-un comunicat transmis de Asociația Internaționale a Criticilor de Teatru.

Profesorul universitar Ion Toboșaru a fost teatrolog și estetician de marcă în cultura română. S-a născut, la Constanța, la 1 noiembrie 1930. A absolvit, în 1954, Facultatea de Filologie, secția Limba și Literatura Română, a Universității din București.

Citește și: Tragedie în Constanța! Un bărbat a murit în timp ce aștepta un consult
Apoi, s-a specializat în învățământul superior, domeniile de specialitate fiind „Estetica”, „Estetica și Teoria teatrului” și „Teatrologie — Spectacologie”. Doctoratul l-a obținut, în 1963, în filosofie, specialitatea estetică.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top