Connect with us
Narcis Copcă le cere experților străini să nu viziteze Spitalul „Sf. Maria”

Știri

Narcis Copcă le cere experților străini să nu viziteze Spitalul „Sf. Maria” pe 8 decembrie

Narcis Copcă le cere experților străini să nu mai vină la Spitalul „Sf. Maria”, implicat în scandalul transplantului pulmonar, pentru că unitatea are acreditare.

Managerul spitalului bucureștean le-a transmis experților străini să nu vină pe 8 decembrie la unitatea pe care o conduce, notează news.ro. Motivul invocat este că institutul sanitar este deja acreditat. Copcă mai spune că nu e de acord cu invitarea de către Ministerul Sănătății a membrilor fundației Eurotransplant. Acesta spune că rolul vizitei are fi unul electoral.

Corpul de control al Ministerului Sănătății ar trebui să meargă pe 8 și 9 decembrie la „Sfânta Maria”, după ce primarul Firea și-a dat acordul pentru investigare. Vlad Voiculescu vrea să afle dacă unitatea medicală îndeplinește condițiile necesare pentru efectuarea transplantului pulmonar.

”Nu sunteți bineveniți pe 8 și 9 decembrie”

„Nu sunteţi bineveniţi pe 8 şi 9 decembrie să faceţi o vizită oficială sau neoficială la Spitalul Sfânta Maria. Dacă nu veţi ţine cont de solicitarea noastră, vom considera această atitudine ca o lipsă de respect”, le trabsmite Narcis Copcă celor de la Eurotransplant.

„Am semnalat faptul că Spitalul «Sfânta Maria» a fost acreditat pentru transplantul de plămân. Asta, mai ales după ce reprezentantul Eurotransplant mi-a spus că a fost invitat de ministrul Vlad Voiculescu. Nu am înţeles cu cine sunt eu în competiţie. Eu am acreditare, deci nu intru în competiţie cu nimeni”, a declarat Copcă pentru news.ro.

„Începând de luni ne vom prezenta la Parchet pentru a prezenta probatoriul în cazul transplantului de plămân în care îl acuzăm pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, de ucidere din culpă. El a refuzat transplantul unui pacient aflat pe lsita de aşteptare. A preferat ca plămânii să meargă în străinătate”, a declarat Narcis Copcă, pentru News.ro.

„Le-am explicat, de asemenea, că dumnealor sunt citaţi într-un dosar penal, întrucât au luat plămâni ţinând cot de legea Eurotransplant şi nicidecum de legea din România. Legea obligă autorităţile să acorde cu prioritate românilor organe pentru transplant şi abia apoi altor state”, a adăugat Copcă.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății ia prima măsură în scandalul transplantului pulmonar

Managerul spitalului le-a mai spus că în România au loc alegeri în preajma vizitei pe care experții vor să o efectueze. Acesta le-a propus să facă vizita după sărbători.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top