Connect with us

Știri

NASA a dat publicitatii o fotografie spectaculoasa cu planeta PAMANT, facuta de pe LUNA! Vezi FOTO

Agentia Spatiala Americana (NASA) a oferit publicitatii o fotografie a planetei Pamant facuta pe suprafata satelitului natural, Luna.

Fotografia a fost facuta pe data de 12 octombrie, de camerele sondei americane Lunar  Reconnaissance Orbiter (LRO). „Poza este pur şi simplu uimitoare. Imaginea Pamantului evoca acea faimoasa Marmura Albastra, imaginea captata de Harrison Schmitt in timpul misiunii Apollo 17, in urma cu 43 de ani. De asemenea, Africa este foarte vizibila in imagine”, a spus cercetatorul NASA, Noah Petro.

Pe de alta parte, NASA a dat publicitatii in urma cu doua saptamani mai multe imagini de pe planeta PLUTO, afirmand ca acestea sunt cele mai clare de pana acum.

nasa

Planeta Pamant – foto-NASA

Fotografiile au fost facute de nava spatiala New Horizons si prezinta cratere, dune de nisip, munti si ghetari, care se intind pe o fasie de 80 de kilometri, potrivit CNN.

Ultimele imagini sunt parte dintr-o serie de poze facute cu scurt timp inainte ca New Horizons sa se afle cel mai aproape de Pluto. Potrivit cercetatorilor de la Agentia Spatiala Americana, aceste imagini ofera noi informatii despre structura geologica a planetei.

VEZI AICI IMAGINILE

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top