Connect with us

Știri

Naveta spatiala ruseasca, in cadere libera spre Pamant de o saptamana

Naveta spatiala fara echipaj uman Progress, in cadere libera in spatiu de o saptamana, dupa ce operatorii rusi au pierdut controlul asupra sa, urmeaza sa se dezintegreze vineri, dupa intrarea in atmosfera

„Naveta se va consuma integral traversand paturile atmosferei Pamantului si doar cateva fragmente mici vor atinge suprafata planetei”, a anuntat agentia spatiala ruseasca Roskosmos.

CITESTE SI: SURPRIZA EMOTIONANTA PENTRU O VIITOARE MAMA NEVAZATOARE

O comisie de ancheta a fost formata pentru a stabili circumstantele accidentului, care pare sa fi avut loc la separarea navetei de racheta, a declarat in urma cu o saptamana vicepresedintele Roskosmos, Alexandr Ivanov.

La cateva ore dupa decolare, in 28 aprilie, Progress M-27M, care ar fi trebuit sa ajunga marti la Statia Spatiala Internationala cu provizii, nu a mai raspuns la comenzile inginerilor rusi si a inceput sa aiba reactii necontrolate.

Dar accidentul nu reprezinta niciun pericol pentru echipajul ISS care dispune de provizii pentru mai multe luni. O nava de aprovizionare Dragon, a societatii americane SpaceX, urmeaza sa ajunga la ISS cel mai devreme in 19 iunie.

Trei pana la patru navete Progress sunt trimise in fiecare an in spatiu, cu provizii si alte echipamente destinate ISS. Dupa terminarea misiunii, ele cad si se consuma in atmosfera deasupra oceanului Pacific.

Pierderea acestei navete, care a costat aproape o jumatate de miliard de euro, constituie o lovitura dura pentru sectorul spatial rusesc, un domeniu strategic.

 

Continue Reading
You may also like...

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top