Connect with us
Cum îți crești încrederea în tine rapid: 5 metode testate

Știri

Nelu Tătaru: După ultimele două zile, se pot impune decizii de reintroducere a restricțiilor

Ministrul Nelu Tătaru a declarat la Antena 3 ce părere are despre modul în care s-au comportat românii în cele 2 zile de stare de alertă. Începând cu data de 15 mai românii au trecut de la starea de urgență la starea de alertă ceea ce a însemnat o ușoară relaxare a restricțiilor. Mai multe despre declarația sa află din rândurile de mai jos.

Nelu Tătaru: După ultimele două zile, se pot impune decizii de reintroducere a restricțiilor

Tătaru a vorbit despre faptul că o parte din populație și agenții economici nu au respectat regulile impuse de autorități. În acest context, dacă lucrurile vor continua în această direcție, autoritățile vor impune din nou restricții. Nu trebuie să confundăm o ușoară relaxare a măsurilor cu o relaxare totală. Acesta a declarat:

”Am observat începând de pe 15 o confundare a măsurilor de relaxare cu o relaxare totală. (…) Suntem într-un moment în care avem 2 zile și în aceste 2 zile atât agenții economici cât și populația, o parte din ei, au uitat să urmărească și acele reguli.”

Mai mult, a menționat că va trebui să fim precauți și să respectăm regulile pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi. În aceste 14 zile de stare de alertă care au rămas până la 1 iunie autoritățile vor urmări evoluția pandemiei în țară.

La fiecare două săptămâni situația va fi evaluată și se vor lua decizii pentru întreaga populație. Dacă evoluția va fi una negativă, autoritățile vor interveni și se vor impune din nou restricții pentru protecția întregii populații de noul virus. A precizat următoarele lucruri:

”Țin să reamintesc! Precauțiile și regulile trebuie să rămâne de bază! Sunt 14 zile în care noi, ca minister al Sănătății și celelalte ministere de resort urmărim evoluția. Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții!”

Autoritățile au urmărit acțiunile populației în aceste două prime zile de stare de alertă. Nu trebuie să ne îngrijorăm, ci doar să fim precauți pentru a nu ne îmbolnăvi. Astfel săptămâna viitoare vom afla dacă răspunsul este pozitiv sau nu, dacă evoluăm spre reducerea cazurilor de virus sau nu.

”Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top