Connect with us
Cum îți crești încrederea în tine rapid: 5 metode testate

Știri

Nelu Tătaru ia măsuri drastice în plină criză: pe cine a mai demis

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății ia măsuri drastice în plină criză. Faptul că ne apropiem cu pasi repezi de ziua relaxării măsurilor de protecție contra coronavirus nu ne ajută, ci pune mai multă presiune pe autorități. Nelu Tătaru a descoperit nereguli într-un spital important și a reacționat.

Nelu Tătaru ia măsuri drastice în plină criză: pe cine a mai demis

Nelu Tătaru a luat decizia de a demite încă o persoană de la un spital important. Astfel, șefa unui spital însemnat și-a pierdut locul de muncă în plină criză.

Adriana Nica este cea vizată de Nelu Tătaru. Aceasta a pierdut funcția de manager al Spitalului Universitar. Tătaru i-a găsit deja înlocuitor în persoana lui Cătălin Cârstoiu.

,,În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cătălin Cârstoiu a fost numit marți drept manager interimar al unității medicale pentru o perioadă de 6 luni. Mai mult, reprezentanții Ministerului Sănătății au spus că doctorul a asigurat conducerea spitalului de la data suspendării contractului managerului Adriana Nica.

Aceasta a fost demisă din funcție ca urmare a unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Medicul Cârstoiu este originar din Pitești și are 46 ani. Acesta este șeful Secției Cl. Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgență București și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din capitală.

Doctorul Cârstoiu este unul dintre cei mai controversați șefi ai spitalului deoarece se afla la conducere când a avut loc incendiul de la Colectiv. În acea perioadă doctorul ar fi fost acuzat că nu a semnat în timp util formularul de transfer al unui tânăr cu arsuri grave. Acesta  avea nevoie de îngrijiri medicale speciale la o clinică din Viena.

Conform Agerpres, a mai fost șef al SUUB între anii 2009-2016. În 2016 a demisionat după ce a fost ales decan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top