Connect with us
Cu ce se ocupă Adrian Streinu-Cercel după demitere: noua viață

Știri

EXCLUSIV: Prima reacție dupa ce Nelu Tătaru l-a demis pe Adrian Streinu Cercel.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății tocmai ce a anunțat presa că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel din conducerea comisiei științifice anti-Covid din Ministerul Sănătății. Ultima sa declarație legată de izolarea bătrânilor de peste 65 ani a fost blamată de ministru, dar și de președintele țării. Prima reacție a medicului mai jos.

Nelu Tătaru l-a demis pe Adrian Streinu Cercel din conducerea comisiei științifice anti-Covid din Ministerul Sănătății

Din moment ce Adrian Streinu Cercel a fost demis din funcția sa de conducere, în locul său a fost numită Adriana Pistol. Aceasta este directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Declarația lui Nelu Tătaru:

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie. În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică.”  

Acesta a mai ținut să menționeze că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”.

Cel mai probabil motivul din spatele acestei demiteri a fost proiectul controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel prin care dorea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 ani. Izolarea s-ar fi făcut pe o perioadă de 3 luni de aici înainte. Ideea despărțirii bătrânilor de familiile lor a stârnit o mulțime de reacții negative la nivel național.

Planul lui Streinu Cercel mai includea o serie de măsuri economice ce au fost catalogate drept „populiste” de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Reacția lui Streinu Cercel

Acest a fost contactat de HUFF:ro si pe un ton foarte nervos a declarat CĂ NU dorește să comenteze. Dar a ținut să precizeze „Să facă ce vor, să fie de capul lor și să de ducă toți în bula lor”.

2 Comments

2 Comments

  1. Moldovan

    2020-04-23T19:34:21+03:00 at 19:34

    Cel mai important esta ca dr. Cercel este considérat un un genou si on om
    de mare caracter.

  2. Valentina Strauß

    2020-04-23T17:20:31+03:00 at 17:20

    si nelu tataru sa plece de indata. el a fost primul care a dezvoltat ideea lui streinu-cercel!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top