Connect with us
Nelu Tătaru spune că s-ar putea reintroduce restricții în zonele unde apar focare

Știri

Nelu Tătaru ne spune în ce condiții putem merge la munte

Nelu Tătaru a anunțat condițiile în care vom putea merge la munte începând cu 15 mai. Ministrul Sănătății ne explică exact care sunt regulile pentru deplasarea la munte, dar care sunt valabile și pentru deplasarea pe litoral. Află mai multe din rândurile de mai jos.

Nelu Tătaru ne spune în ce condiții putem merge la munte

Nelu Tătaru ne oferă noi informații despre modul în care vom merge la munte:

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise, nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise, nu ai terase, nu ai nimic.”

Așadar ieșirea din localitate se va face în baza unui motiv întemeiat și în anumite condiții. Nu ne vom recăpăta pe deplin drepturile de mișcare în afara localității de reședință. De asemenea, vom putea ieși la picnic în parc, dar în limita a trei persoane.

„Picnicurile în aer liber sunt permise dacă nu ieșim din localitate. Parcurile nu le-am închis noi. Au fost închise de autoritățile locale. Recomandarea este să le redeschidă, dar nu și locurile de joacă,” a declarat Nelu Tătaru, marți seară, pentru Antena 3.

Așadar, vom putea ieși la picnic în interiorul localității și Tătaru le recomandă autorităților locale să redeschidă parcurile, dar nu și locurile de joacă. Locurile de joacă prezintă un înalt risc epidemiologic, de aceea deocamdată vor rămâne închise. Pe 15 mai vom ieși din starea de urgență și vom intra în starea de alertă, ceea ce înseamnă o relaxare treptată a măsurilor de restricție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top