Connect with us
Nelu Tătaru vine cu noi informații: Suntem pe o pantă descendentă. Când ne putem aștepta la noi măsuri de relaxare

Știri

Nelu Tătaru vine cu noi informații: Suntem pe o pantă descendentă. Când ne putem aștepta la noi măsuri de relaxare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că în prezent România se luptă cu primul val de îmbolnăviri cu noul virus. De asemenea, prognoza autorităților „merge spre 20 de mii de îmbolnăviri la finalul primului val, dacă sunt respectate regulile”. Următoarel măsuri de relaxare vor putea fi adoptate abia la 1 iunie după ce se va analiza situația epidemică în întreaga țară.

Nelu Tătaru vine cu noi informații: Suntem pe o pantă descendentă. Când ne putem aștepta la noi măsuri de relaxare

Nelu Tătaru ne informează că nu am trecut nici de valul I, în timp ce unii medici vorbesc de două valuri succesive epidemice. Acesta a precizat pentru Digi 24:

„Noi nu am trecut nici de valul 1. Suntem la începutul pantei descendente.”

Acesta a mai menționat că numărul de persoane infectate poate oricând să înceapă să crească. Acest lucru ar putea fi favorizat de faptul că autoritățile nu mai instituie carantina instituționalizată pentru românii care se întorc în țară.

Aceștia sunt acum obligați doar să se autoizolele la domiciliu. Totul depinde în acest moment de responsabilitatea cetățenilor. Mai mult, Tătaru a mai exemplificat folosind cazul focarelor de infecții de la centrele de bătrâni sau de recuperare neuropsihică. Aici situația este gestionată cu mare atenție de către autorități.

„Gestionarea focarelor poate aduce şi surprize. Gândiţi-vă la tot ce înseamnă această relaxare, tot ce îneamnă nerespectarea distanţării sociale, nerespectarea regulilor. În acest caz (de nerespectare a regulilor), vom avea o reluarea a transmiterii în comunitate”, a mai precizat pentru Digi 24.

Deși nu putem răsufla ușurați complet încă, vestea bună este că am trecut de vârful primului val. Nu s-a terminat încă, dar nici mult timp nu va mai dura. Dacă vom respecta regulile impuse de autorități, totul se va sfârși în curând.

„Nu vom putea vorbi atunci nici măcar de terminarea primului val . După ce vom fi siguri că s-au respectat aceste reguli şi vom avea un număr mai mic de cazuri, atât cazuri noi, cât şi cazuri în terapie, putem spune că am gestionat o primă etapă, sau un prim val”.

Acesta a menționat că vârful primului val a fost atins în perioada sărbătorilor pascale. Autoritățile prognozează 20.000 de îmbolnăviri pentru finalul primului val dacă vom respecta regulile de distanțare.

„Când am început să gestionăm acest prim val previzionam 10-12.000 de îmbolnăviri, în condiţiile sărbătorilor pascale sau  a zilelor libere de 1 mai, momente greu de gestionat. Am trecut de vârful de 15.000. Suntem într-o scădere a numărului de cazuri active, de la o zi la alta.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top