Connect with us
Ninge în 3 județe din România. Codul roșu de ninsori și viscol instituit pentru următoarele zile pare să-și fi intrat în drepturi.

Știri

Ninge în 3 județe din România

Ninge în 3 județe din România. Codul roșu de ninsori și viscol instituit pentru următoarele zile pare să-și fi intrat în drepturi. Autoritățile locale din județele Brașov, Dâmbovița și Vâlcea anunță că ninsoarea a început să cadă în cantități semnificative.

Ninge în 3 județe din România – utilajele de dezăpezire au fost puse în funcțiune

Potrivit informațiile emise de Inspectoratul General al Poliției Române, pe multiple artere de circulație au fost trimise utilajele de dezăpezire. „Pe autostrada A1 ninge pe ambele tronsoane (Bucureşti – Piteşti si Deva – Sibiu), se acţionează cu autospeciale, iar pe autostrada A2 ninge uşor şi, de asemenea, se acţionează.”, anunță reprezentanții IGPR.

Alte rapoarte confirmă faptul că ninge ușor și pe Autostrada A2 în zonele Brănești, Lehliu-Gară, Cernavodă și Medgidia. „Pe celelalte sectoare ale A2 alternează ploaie măruntă cu lapoviţă, fara a crea probleme de vizibilitate sau depunere pe carosabil. Pe Autostrada A1 Bucureşti-Pitesti avem lapoviţă între kilometrul 10 şi kilometrul 30, iar între kilometrul 30 şi kilometrul 120 ninge uşor.”, completează același reprezentant IGPR.

Citește și: Meteorologi: Am putea avea cod roșu de viscol

Conform prognozei meteo emise de ANM, vremea rea va cuprinde întreaga țară în orele care urmează. Bucureștiul alături de alte 11 județe intră sub incidența unui cod portocaliu de ninsori și viscol cu începere de la ora 2:00 AM. Un alt mare pericol este temperatura care va scădea sub valoarea de -20 grade Celsius.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top