Noi dezvăluiri despre Ioan Gyuri Pascu. Acesta ar fi frecventat un cult ostil medicinei moderne

05.10.2016
Noi dezvăluiri despre Ioan Gyuri Pascu. Acesta ar fi frecventat un cult ostil medicinei moderne

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blog un articol în care spune că Ioan Gyuri Pascu a frecventat un cult ostil medicinei moderne, numit cultul Dang.

Un prieten al artistului a mărturisit pentru tolo.ro că Pascu era un adept al cultului Dang, al cărui fondator, un guru vietnamez, a fost condamnat în Elveția și Belgia la patru ani de închisoare pentru escrocherie și pentru că un copil a murit în urma ”practicării ilegale a medicinei”.

Totodată, Daniela Marin, fosta sa nevastă, este liderul acestei mișcări în România.

Citește și: Gyuri Pascu, scrisoare pentru Tudor Gheorghe: „Cer iertare că nu suntem rumâni atât de verzi”

”Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7”, a explicat prietenul lui Ioan Gyuri Pascu.

”Gyuri se schimbase. Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor. Și am vrut să aflu ce e la mijloc”, a mai spus acesta.

”Ca toți adepții, Gyuri credea că Daniela Marin a primit de la maestrul Dang darul vindecării. Secta consideră bolile drept o plată karmică și doar un iluminat, nu un medic, poate tăia legăturile karmice. Medicii se ocupă de efect, pe când tratamentul iluminatului vindecă direct cauza, cam asta era credința”, a precizat și un fost adept român al acestei mișcări.